Filtrera & anpassa

Viner med Xarel-lo

Xarel-lo är en druva som är en viktig komponent i produktionen av cava, en spansk mousserande vin som är känd för sin elegans och friskhet. Druvan odlas främst i regionen Peneds i Katalonien, Spanien, där den har varit en central del av ...

Läs mer om Xarel-lo
Dölj atlas

Mer om vin med Xarel-lo

Xarel-lo är en druva som är en viktig komponent i produktionen av cava, en spansk mousserande vin som är känd för sin elegans och friskhet. Druvan odlas främst i regionen Penedès i Katalonien, Spanien, där den har varit en central del av vintillverkningen i århundraden.

Xarel-lo är en tålig druva som trivs i det torra klimatet och de karga jordarna i Penedès. Den är känd för att producera viner med hög syra och subtila citrus- och mineraltoner. Druvan odlas oftast i kombination med Macabeo och Parellada för att skapa cava-viner, men används också för att producera enstaka druvviner.

När det gäller mat är Xarel-lo en utmärkt följeslagare till skaldjur, fisk och rätter med vitlök. Vinerna från denna druva är lätta och friska, med en tydlig syra som balanserar sältan och umamin i dessa maträtter. Det är också en bra matchning till rätter som serveras med saffran eller andra kryddor, tack vare dess subtila smaker.

Xarel-lo är en druva som fortsätter att växa i popularitet, inte bara i Spanien utan också internationellt. Dess subtila smaker och förmåga att förstärka smakerna i maträtter gör den till en mångsidig druva som är perfekt för mat och dryck kombinationer. Om du inte har provat en cava gjord med Xarel-lo tidigare, är det definitivt värt att prova den för en smakupplevelse som är både unik och läcker.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du