Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Amós Bañeres Hey! (orangevin) 2019

Amós Bañeres Hey! (orangevin) 2019

Ekologisk

Spanien, Penedès, 750 ml, 13%

Hey! är ett vitt vin gjort på 60% Macabeu och 40% Xarel-lo som har fått lite skalkontakt. Druvorna växer på en jordmån av Kalksten, kalkhaltig lera & sand på det gamla avrinningsområdet utanför Vilafranca de Penedès. Macabeuen skördas tidigt, genomgår en direktpress efterföljt av jäsning och lagring ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Macabeo/Macabeu, Xarel-lo

Smaknotering

Lätt oxidativ, fruktig doft av stenfrukt, blommor, krita, grape, apelsinskal och solmogen citron. Vinet har en fräsch och lätt zestig textur med fin syra och ett fräscht avslut. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Hey! är ett vitt vin gjort på 60% Macabeu och 40% Xarel-lo som har fått lite skalkontakt. Druvorna växer på en jordmån av Kalksten, kalkhaltig lera & sand på det gamla avrinningsområdet utanför Vilafranca de Penedès. Macabeuen skördas tidigt, genomgår en direktpress efterföljt av jäsning och lagring i glassfiberbehållare för Macabeuen. Xarello skördas med högre mognad och genomgår 10 dagar av maceration carbonique (100% hela kluster). Sedan försiktigt pressas, jäst och lagring på jästfällningen i 12 månader på 300 liter franska gamla ekfat. Vinerna blandas sedan och buteljerades.

Producenten

Amós Bañeres tröttnade på sitt liv som apotekare i Barcelona och flyttade till Penedès år 2011 för att ta hand om 5,5 hektar vingårdar, som tillhörde hans mammas familj. Här, på den kalkrika gamla flodbotten planterades främst gamla vinrankor av Xarel-lo, Macabeu och Perellada. Men det finns också en liten växtplats längre upp på kullen som planterats med Garnacha. Amós är precis i sitt arbete och vill göra rena viner som är stabila och klarar sig utan tillsatser. Produktionen är mycket liten, än så länge. Han kan pressa ett 228-liters fat per dag. Vinifiering och lagring sker på gamla fat och amfora, i ett litet skjul bredvid sitt hem. Första årgången var i 2011. Än går det mesta under mottot: lära genom att göra. För att utforska nya jordar gör Amós sedan 2017 även vin med sin gamla universitetsvän Damin Diaz på Teneriffa.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du