Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Sumarroca Cava Brut Reserva

SumarrocaCava Brut Reserva

Spanien, Penedès, 750 ml, 11,5%

Spaniens bästa Cava-producent, två år i rad! Familjen Sumarroca tillhör de bästa Cava-producenterna i Spanien och förfogar över totalt 450 ha vingårdar med lämplig jordmån för att producera riktigt bra mousserande viner. Man strävar efter högsta kvalitet i både vingård och i källararbetet. De senast ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

En tillgänglig, generös och bussig cava med fin mousse och bra syra. Smaken domineras av melon, citus och äpplen. Vinet är torrt men har en liten och behaglig touch av restsötma.

Drickes
Alkoholhalt
11,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Decanter
91p 91 p Decanter World Wine Awards

Very yeasty on the nose with a fresh bread character and a hint of biscotti. The palate is lively with defined white fruits, mouth-watering lime and lemon zest over a taut mineral edge.

Vinforum.dk
5/5

Ljus gulgrön färg med fina små bubblor. Intensiv doft av äpple och citrus. Medelfylligt vin med fin mousse och en smak som är fyllig och behaglig och mycket lättdrucken. Vinet är torrt med en liten restsötma. Vinet är perfekt till tapas och klarar också lättare fiskrätter.

Ekstra Bladet
5/5

Vin på de lokala druvorna parellada, xarel-lo, macabeo samt chardonnay. Elegant, krämig mousse, smak av melon och citrus och detta är en mycket fruktig Cava. Fina bubblor. Man får mycket vin för pengarna.

JydskeVestkusten
5/5 Veckans Bästa!

Härligt frisk och inbjudande med sina gröna frukttoner. Ganska komplex och ett mycket bra köp.

WineAdvocate
Very Good!

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Spaniens bästa Cava-producent, två år i rad! Familjen Sumarroca tillhör de bästa Cava-producenterna i Spanien och förfogar över totalt 450 ha vingårdar med lämplig jordmån för att producera riktigt bra mousserande viner. Man strävar efter högsta kvalitet i både vingård och i källararbetet. De senaste åren har man, som så många av de bästa i Penedès, därför börjat odla allt mer ekologiskt och biodynamiskt. Detta har resulterat i eleganta mousserande viner som kan utmana många Champagneproducenter. Det här är deras instegsvin som är gjort på de tre klassiska druvsorterna parellada (42%), xarel-lo (24%), macabeo (27%) med en liten skvätt chardonnay (7%). 

Producenten

Familjen Sumarroca tillhör de bästa Cava-producenterna i Spanien och förfogar över totalt 450 ha vingårdar med lämplig jordmån för att producera riktigt bra mousserande viner. Man strävar efter högsta kvalitet i både vingård och i källararbetet. De senaste åren har man, som så många av de bästa i Penedès, därför börjat odla allt mer ekologiskt och biodynamiskt. Detta har resulterat i eleganta mousserande viner som kan utmana många Champagneproducenter. 
http://www.sumarroca.es/eng
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du