Filtrera & anpassa

Viner producerade på Parellada

Vindruvan Parellada är en av de tre druvsorterna som används för att göra den spanska mousserande vinet Cava. Denna druva anses vara en av de finaste av alla Cava-druvor på grund av dess subtila smak och höga syrahalt.Parellada är en känslig druva ...

Läs mer om Parellada
Dölj atlas

Mer om vin med Parellada

Vindruvan Parellada är en av de tre druvsorterna som används för att göra den spanska mousserande vinet Cava. Denna druva anses vara en av de finaste av alla Cava-druvor på grund av dess subtila smak och höga syrahalt.

Parellada är en känslig druva som trivs i kalla klimat och hög höjd. Den odlas främst i nordöstra Spanien, i regionen Penedès, där den frodas på hög höjd mellan bergen och det medelhavsliknande klimatet ger druvorna en balanserad syra och sötma. Parellada kan också odlas i andra regioner som Katalonien och Valencia.

Denna druva passar utmärkt till fiskrätter, särskilt till skaldjur som räkor och musslor. Dess subtila smak och höga syrahalt gör den också till en utmärkt partner till milda ostar och friska sallader. Parellada är en mycket flexibel druva som kan användas i många olika matlagningssituationer.

Utöver sin användning i Cava-viner, så används Parellada också för att göra andra typer av viner, inklusive stilla vita viner. Dessa viner är kända för sin subtila smak, höga syrahalt och uppfriskande syra, vilket gör dem perfekta för varma sommardagar och till olika fester och tillställningar.

Sammanfattningsvis är Parellada en högkvalitativ druva som trivs i kalla klimat och hög höjd. Den är en viktig ingrediens i spanska mousserande viner, men kan också användas för att göra andra typer av viner. Parellada passar utmärkt till fisk och skaldjur, men är också en flexibel druva som passar till många olika matlagningssituationer.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du