Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
FX Pichler Grüner Veltliner Loibner Federspiel 2016

Vad tyckte du?

FX Pichler Grüner Veltliner Loibner Federspiel 2016

Österrike, Wachau, 750 ml, 12%

Ny årgång från en av Österrikes bästa vitvinsproducenter, F.X. Pichler. Denna Grüner Veltliner kommer från vingårdsläget Loibner i Wachau. Vinet är klassificerat som en ”Fiederspiel” som indikerar mustvikten vid skörd och ligger mellan klassificeringarna Steinfeder (som är lättast i stilen) och Smar ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2016

Druvor

Grüner Veltliner

Smaknotering

Doften är ung och fet med inslag grönpeppar, vita vinbär, grapefrukt och mineraler. Smaken är ung och elegant med inslag av grönpeppar, mineraler, blommor, grapefrukt, ananas och underbar läcker eftersmak som hänger sig fast. 

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Livets Goda
91-92 p "Ett utstickande och annorlunda vin i en fräsch och pigg stil."

"Syrligt och krutmineraliskt driven, men samtidigt med en lätt rostad fruktighet. På gränsen till spritsigt och torrt överlag. Växande pepparkryddighet i det långa avslutet, tillsammans med florala toner, citrusvindar och smekande honungsanslag med en passande beska, sälta och vegetala undertoner liksom smygande aprikos och persika vindar. Ett utstickande och annorlunda vin i en fräsch och pigg stil. Låt gärna vinet vila i glaset ett tag för bästa upplevelse."

James Suckling
91 p "Attractive ripe apple, white pepper and fresh herbs character."

"Attractive ripe apple, white pepper and fresh herbs character. Juicy, but only medium bodied with a finish that is fresh and elegant. Drink now or hold."

Dina Viner
91++ p "Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, fin syra, bra balans och inslag av grapefrukt, pomelo, äpple, krita och mineraler."

"Ett ungt, friskt vin med fräsch frukt, fin syra, bra balans och inslag av grapefrukt, pomelo, äpple, krita och mineraler."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny årgång från en av Österrikes bästa vitvinsproducenter, F.X. Pichler. Denna Grüner Veltliner kommer från vingårdsläget Loibner i Wachau. Vinet är klassificerat som en ”Fiederspiel” som indikerar mustvikten vid skörd och ligger mellan klassificeringarna Steinfeder (som är lättast i stilen) och Smaragd (som är fylligast i stilen). Vinet är därför torrt och medelfylligt med fin koncentration och frukt. Låga skördeuttag och handplockade druvor ger högsta kvalitet på vinerna.

Producenten

Historien om denna egendom går tillbaka till 1898 då den grundades i Oberloiben, Österrike. Sedan den tiden har vingården vuxit och omfattar nu 16 ha. Redan 1928 började Franz Pichler välja sina egna Grüner Veltliner-kloner, med fokus på de vinstockar som producerade små druvor, för att säkerställa lägre avkastning, bättre extrakt och finare fruktkaraktär. Vingårdens rykte som grüner vetliner-specialist förstärktes ytterligare i början av 1970-talet när Franz Xaver (FX) Pichler tog över rodret på gården. 1996 fick an sällskap av sonen Lucas som sedan1999 har skött vinframställningen, medan Franz Xaver sett efter vinodlingen. Under 2009 tog Lucas över hela gården, men han jobbar fortfarande nära sin far för råd och vägledning. Den kommersiella sidan av verksamheten är också en familjeanlägenhet med FX Pichlers hustru Rudolfine och dotter Elisabeth som ansvarar för försäljning, export och marknadsföring.

Grüner veltliner utgör cirka 50% av produktionen, men de gör också fenomenal riesling med fin skärpa och häpnadsväckande mineralrika viner. Riesling utgör 49% av produktionen och den resterande procenten är sauvignon blanc. Ungefär 80% av deras produktion är märkt som Smaragd - dvs den högst kvalitetsklassen i Wachau. Alla andra viner är Federspielklassade. 

http://www.fx-pichler.at/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du