Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Weingut Müller Grüner Veltliner vom Berg 2019
Våra kunder tycker

Weingut MüllerGrüner Veltliner vom Berg 2019

Österrike, Kremstal, 750 ml, 13%

Prisbelönt grüner veltliner (guldmedalj vid "Niederösterreichische Weingala" 2020)  från vingårdar som ligger i den södra delen av Kremstel. Jordmånen här består av ett tjock lager av en blandning av löss-jord och kalksten vilket ger perfekta förhållanden för fruktiga men samtidigt krispiga viner gj···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2019

Smaknotering

Friskt och fruktigt anslag i doften av päron och citrus med en nyans av färska örter. Smaken är även den fruktiig där tonerna av päron och citrus hamnar i en perfekt balans med den friska syran som kittlar på tungan och får munnen att vattnas. I eftersmaken framträder de för druvsorten karaktäristiska nyanserna av peppar och mineral.

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Så tycker experterna

Niederösterreichische Weingala
Niederösterreichische Weingala - "Gold"

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Mitt i den pittoreska byn Krustetten i södra Kremstal ligger familjen Müllers vingårdar. Familjenamnet nämns första gången redan 1270 i Göttweiger stifts arkiv (familjen hette då Lesehof, sedan 1936 har man haft namnet Müller). Deras vinodlingar ligger vid berget Göttweiger, där vinodling ägt rum under lång tid. Familjen Müller har brukat mark där i tre generationer - Leopold Müller, farfar i familjen, startade med 0,7 hektar 1936 som sedan dess utökats till 110 hektar av sönsönerna Leopold och Stefan. Hela familjen är involverade i arbetet på gården - Stefan sköter vingårdarna medan Leopold tar över när vinerna nått vineriet. Barnen Diana och Martin tar han om kunderna, medan Martha och Therese tar hand om siffrorna. Laurenz hjälper till i vingårdarna medan Verena sköter dekorationerna och bistår med maten tillsammans med Gertrude. De yngsta familjemedlemmarna Fernanda och Josefina är ännu för unga för att delta i arbetet med sin dynamiska familj.

https://www.weingutmueller.at
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du