Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Escarpment Winery Noir Pinot Noir 2020

Escarpment WineryNoir Pinot Noir 2020

Nya Zeeland, Martinborough, 750 ml, 14%

Escarpment Noir samlar 35 års erfarenhet av vinframställning i Nya Zeeland. Producenten har lyckats skapa ett mjukt, ljust, fruktigt vin som kan avnjutas omedelbart eller lagras med framgång i ett antal år. 100 % Martinborough handskördade druvor och fat lagrad i 11 månader. Strukturen och texturen ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Vinet har en fruktig och bärig doft med inslag av hallon, ljordgubbar, söta kryddor, örter och kryddor. Smaken är medelfyllig med sammetslena tanniner, fräsch syra och ett långt, örtig avslut.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
91p "Delicious finish"

Strawberry, orange-peel and orange-blossom aromas follow through to a medium body with a lovely core of fruit, bright acidity and savory character. Delicious finish. Drink now. Screw cap.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Escarpment, definieras av en lång, brant sluttning som ligger i slutet av en platå, en ganska unik plats i Martinborough. Landskapet är fantastiskt med en stora öppen himmel som sträcker sig över Wairarapa, "glittrande vatten" i te reo Maori, och de gamla alluviala jordarna som går djupt under landet. Escarpment Winery har som målsättning att överföra denna balans till vinerna och återspegla dessa speciella egenskaper i Aotearoa delen av Nya Zeeland.


Larry McKenna var tidigare mannen bakom Martinborough Vineyards, som nu är nu ansvarig för sitt eget projekt, Escarpment. Det etablerades 1999 som ett partnerskap mellan Larry, hans fru Sue, och Robert och Mem Kirby, och är baserat på en vingård planterad på Te Muna-flodens terrasser, några kilometer öster om Martinborough stad. Huvudfokus är Pinot Noir, som står för 70 % av planteringarna, men det finns även Chardonnay och lite Pinot Gris, Riesling och Pinot Blanc. Deras Chardonnay är seriös, men det är Pinot Noirs som stjäl showen, och i synnerhet en ny serie "Martinborough Insight"-viner från en vingård: Kupe, Kiwa, Te Rehua och Pahi.

https://escarpment.co.nz/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du