Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Escarpment Winery Pahi Pinot Noir 2020

Escarpment WineryPahi Pinot Noir 2020

Nya Zeeland, Martinborough, 750 ml, 14%

Pahi Vineyard ligger på Te Muna Road intill Escarpment Vineyard. Planterad 2003 och har samma alluviala, fridränerande grusjordar som har gjort Martinborough berömd. Frukten till detta vin handplockades under två dagar och det slutliga vinet bestående av en blandning av klonerna 114, 115, Cl5 och Ab···

Styckvis

495 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 970 kr

Årgång

2020

Smaknotering

Klassisk Martinborough Pinot Noir med ljusa röda frukter och viol som hoppar från glaset sammanvävt med rabarber och kryddlyft i en komplex doft. Smaken är medelfyllig med sammetsliknande fyllig frukt, blandad med fatkryddor. En fin syra bär de silkeslen tanniner i en långa finishen.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
94p "This has aromas of cedar, roasted coffee beans, black cherries, plums and violets"

This has aromas of cedar, roasted coffee beans, black cherries, plums and violets. Well-structured with firm, fine tannins. Fragrant, long and polished. Medium to full body. The oak is dominant at the moment but provides an excellent frame to the dark fruit. Try after 2023. Screw cap.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Escarpment, definieras av en lång, brant sluttning som ligger i slutet av en platå, en ganska unik plats i Martinborough. Landskapet är fantastiskt med en stora öppen himmel som sträcker sig över Wairarapa, "glittrande vatten" i te reo Maori, och de gamla alluviala jordarna som går djupt under landet. Escarpment Winery har som målsättning att överföra denna balans till vinerna och återspegla dessa speciella egenskaper i Aotearoa delen av Nya Zeeland.


Larry McKenna var tidigare mannen bakom Martinborough Vineyards, som nu är nu ansvarig för sitt eget projekt, Escarpment. Det etablerades 1999 som ett partnerskap mellan Larry, hans fru Sue, och Robert och Mem Kirby, och är baserat på en vingård planterad på Te Muna-flodens terrasser, några kilometer öster om Martinborough stad. Huvudfokus är Pinot Noir, som står för 70 % av planteringarna, men det finns även Chardonnay och lite Pinot Gris, Riesling och Pinot Blanc. Deras Chardonnay är seriös, men det är Pinot Noirs som stjäl showen, och i synnerhet en ny serie "Martinborough Insight"-viner från en vingård: Kupe, Kiwa, Te Rehua och Pahi.

https://escarpment.co.nz/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du