Filtrera & anpassa

Viner från Wairarapa, Nya Zeeland

Wairarapa är ett distrikt som tidigare även gick under namnet Wellington efter den största staden i området. Men området kallas också ibland för Martinborough efter det mest kända underdistriktet.Wairapa är maori för glittrande vatten. Området har ...

Läs mer om Wairarapa i Nya Zeeland
Dölj atlas

Mer om viner från Wairarapa


Wairarapa är ett distrikt som tidigare även gick under namnet Wellington efter den största staden i området. Men området kallas också ibland för Martinborough efter det mest kända underdistriktet.

Wairapa är maori för “glittrande vatten”. Området har många små familjeegendomar som gör fantastiska viner. Det här är pinot noir- och sauvignon blanc-land. Men även chardonnay och syrah trivs i det lite svalare tempererade klimatet.

Som på så många andra ställen på Nya Zeeland så planterades de första vinrankorna i Wairapa på slutet av 1800-talet men nykterhetsrörelsen slog sönder den begynnande vinnäringen i början av 1900-talet. Den stora tillväxten kom först på 1990-talet men än idag står området bara för en procent av den totala produktionen i landet.


Här finns tre underdistrikt: Martinborough, Gladstone och Masterton.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du