Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winegrowers of Ara Pathway Sauvignon Blanc 2017

Winegrowers of AraPathway Sauvignon Blanc 2017

Nya Zeeland, Marlborough, 750 ml, 13%

Winegrowers of Ara består av en grupp vinmakare som gick samman 2002 för att bygga en vingård genom gemensamma ansträngningar och kapital, som kombinerar den nya kunskapen och teknologin med de gamla odlingsprinciperna.   Ara ligger i det berömda Marlborough-området, och vinhuset har i dagsläget 4 ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Smaknotering

Mycket aromatisk, frisk och fruktig doft och smak av krusbär, svarta vinbär, Granny Smith-äpplen, lime och brännässlor.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Winegrowers of Ara består av en grupp vinmakare som gick samman 2002 för att bygga en vingård genom gemensamma ansträngningar och kapital, som kombinerar den nya kunskapen och teknologin med de gamla odlingsprinciperna.

 

Ara ligger i det berömda Marlborough-området, och vinhuset har i dagsläget 420 ha vingårdar, men då det finns totalt 1 600 ha mark finns det underlag för framtida expansion.

 

För att sköta arbetet på åkrarna och efterföljande produktionsprocess har Ara anlitat Dr. Damien Martin från University of Wine i Bordeaux – en gentleman som tidigare skapat betydande resultat i Nya Zeeland.

 

Till en början är klimatet milt med långa soliga dagar, men på kvällen avtar temperaturen m.h.a. havets svalka, vilket bidrar till att ge vinet en frisk syra och krispiga.

 

Jordmånen består av en blandning av grus och lera vilket ger bra dränering samtidigt som den kan lagra överskottsvatten för senare användning.

 

Druvorna till Pathway kommer från flera olika av Aras vingårdslägena och får jäsa separat vid en temperatur på 12-14 grader under cirka tre veckor. Vinet lagras sedan med jästfällningen i fyra månader innan det blandas, filtreras och butlejeras.

Producenten

Ara är ett extraordinärt område med en fantastisk potential vad det gäller vinodling i Marlborough på sydöns nordspets på Nya Zeeland. Projektet består av en grupp vinproducenter som 2002 gick samman för att få bättre muskler vad det gäller både kapital och kunnande.  Resultatet blev denna vingård med sina 420 hektar uppodlade med vinrankor. Chef för gården är Dr. Damien Martin från universitetet i Bordeaux som man hyrt in på konsultbasis efter hans tidigare lyckade arbeten på Nya Zeeland. Klimatet är milt med långa soliga dagar och framåt kvällen drar havsvindarna in vilket gör att vinerna får en frisk syra. Själva jordmånen består av en blandning av grus och lera.
http://www.winegrowersofara.co.nz/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du