Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Giuseppe Quintarelli Valpolicella Classico, Quintarelli 2006

Vad tyckte du?

Giuseppe Quintarelli Valpolicella Classico, Quintarelli 2006

Italien, Veneto, 750 ml, 15,5%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2006

Druvor

Barbera, Rondinella, Andre, Corvina

Alkoholhalt
15,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Måske verdens mest kostbare (og bestemt efterstræbte) Valpolicella. Vinen laves i realiteten efter Ripasso metoden. Efterfølgende en meget kompleks vinificering og gæring lagrer vinen 7 (syv!) år på slavonske fade inden den, som alle Bepi's vine, håndaftappes og håndetiketteres og får yderligere et år eller to før salg. Vinen er dybrød, duften præget behageligt af alkohol, kirsebær og tjære. Smagen er uhyre intens og kraftig, med en pikant bittersød eftersmag. I sandhed en "herre-vin"! 2006 er nylig frigivet og ikke rated endnu.

Producenten

Giuseppe Quintarelli är en riktig kultproducent som anses vara den viktigaste i hela Veneto. Giuseppe själv, även kallad Beppe, gick tyvärr bort 2012 vid 84 års ålder men hans Amarone, Recioto och Valpolicella Superiore anses vara riktmärken för hur dessa typer av viner ska smaka. Vingården drivs nu vidare av hans barn som lyckligtvis hann lära sig hantverket, för att kunna driva vidare verksamheten med samma höga kvalitet. Kanske inte så konstigt när ens pappa har kallats för "The master of Veneto".

På grund av det oerhört stränga druvurvalet, att producenten bara vill släppa vinerna när de anses färdiga (vilket ofta resulterar i att de släpps långt efter andra venetoproducenter) och konstant stort efterfrågan är vinerna mycket svåra att få tag i - även för de mest hängivna fansen.

Karta