Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Montelvini Prosecco Superiore Asolo DOCG Millesimato Extra Brut 2021
Våra kunder tycker

MontelviniProsecco Superiore Asolo DOCG Millesimato Extra Brut 2021

Italien, Veneto, 750 ml, 11%

Proseccoviner kommer som de flesta vet i många olika stilar men de bästa anses vara de som kommer från DOCG-klassade byar (den italienska vinlagens hösta kvalitetsklass) där förutsättningarna för vinframställning är exceptionella. Montelvinis vineri ligger i en av dessa DOCG-byar, Asolo, och det här ···

Styckvis

169 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 014 kr

Årgång

2021

Druvor

Glera

Smaknotering

Eleganta och fruktiga aromer av gröna äpplen, päron och citrus i doften. Smaken är torr med fruktiga toner att Granny Smith-äpplen, gröna päron, lime och mineral med ett mycket frisck och fräscht avslut.

Drickes
2023-2027
Alkoholhalt
11%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Proseccoviner kommer som de flesta vet i många olika stilar men de bästa anses vara de som kommer från DOCG-klassade byar (den italienska vinlagens hösta kvalitetsklass) där förutsättningarna för vinframställning är exceptionella. Montelvinis vineri ligger i en av dessa DOCG-byar, Asolo, och det här vinet är gjort på druvor från den byn. Vinet tillhör Montelvinis toppserie "Collezione Serenitatis". Druvorna till detta vin kommer 100% från vingårdarna i byn Asolo och görs i en extra torr stil för att ytterligare framhäva områdets unika stil.

Producenten

Montelvinis vineri ligger i lilla staden Venegazzù i hjärtat av Prosecco. Området har en egen DOCG; det lilla exklusiva Asolo DOCG. Asolo ligger mitt emellan Valdobiadene DOCG och Treviso DOCG och kallas också "staden med tusen horisonter" på grund av sitt vackra läge.

Familjen Serena har gjort vin i området sedan 1881 - de menar själva att deras filosofi är att hålla fast vid gamla traditioner samtidigt som man anammar ny teknik. 

http://www.montelvini.it/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du