Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Famiglia Cecchi Riserva di Famiglia Chianti Classico 2017

Famiglia CecchiRiserva di Famiglia Chianti Classico 2017

Italien, Toscana, 750 ml, 14%

Det här vinet är det vin som Cecchi själva tycker är mest ursprungstypiskt men även typiskt för stilen av vin Cecchi vill producera. Druvorna växer på en alkalisk jordmån. Jäsning och maceration sker på temperaturkontrollerad ståltank under 15 dagar. Vinet lagras i 12 månader på en blandning av barr ···

Styckvis

219 kr

/flaska
Låda (6 st)

1 314 kr

Smaknotering

Vinet har en fint kryddig bouquet med inslag av mörka körsbär, viol, lakrits, kaffe, och choklad.. Smaken har en behaglig mjuk och rund med ren frukt och runda tanniner i fin balans.

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
18-20ºC

Så tycker experterna

James Suckling
94 p "Best ever?"

This is a very intense, layered red with berry, chocolate and hazelnut aromas and flavors. Full body, creamy and lightly chewy tannins and a flavorful finish. Powerful at the end. Best ever?

WineSpectator
93 p "the racy acidity extends the finish and leaves a mouthwatering impression"

An underpinning of iron lends an austerity to this red, yet there are fruit flavors of black cherry and black currant waiting in the wings. Violet, almond, tobacco and earth notes add depth as the racy acidity extends the finish and leaves a mouthwatering impression. Best from 2021 through 2033.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här vinet är det vin som Cecchi själva tycker är mest ursprungstypiskt men även typiskt för stilen av vin Cecchi vill producera. Druvorna växer på en alkalisk jordmån. Jäsning och maceration sker på temperaturkontrollerad ståltank under 15 dagar. Vinet lagras i 12 månader på en blandning av barrique och tonneau innan det lagras vinet i ytterligare minst 12 månader på flaska innan det släpps för försäljning.

Producenten

Familjen Cecchi har legat i framkant i den italienska vinnäringen i mer än hundra år. Idag är det bröderna Andrea och Cesare Cecchi som driver familjeföretaget med samma glöd som anfadern Luigi Cecchi, som grundade firman 1893 i Castellina i Chianti.

Luigis efterlevande utökade vingårdsarealen, nyplanterade odlingarna och moderniserade vinanläggningarna. Hjärtat i verksamheten är Villa Cerna som ligger vackert belägen på en kulle ovanför staden Castellina i i hjärtat av Chianti Classico.

Även om Chianti är basen har Cecchi satsat på vinegendomar också i andra intressanta områden i Toscana som Maremma, San Gimignano, Nobile di Montepulciano och Morellino di Scansano. De äger också egendomen Tenuta Alzatura utanför staden Montefalco i Umbrien.

Viljan att ständigt utvecklas tycks nedärvd, oavsett om det gäller att delta i forskning kring vilka kloner som ger bästa vinet eller vilka ekfat som är bäst lämpade för lagring. Omsorg om miljön är en självklarhet och Cecchi har genomfört ett antal åtgärder för att minimera miljöpåverkan i sina vinanläggningar. Cecchis viner speglar tydligt sitt ursprung och är resultatet av en harmonisk balans mellan tradition och förnyelse.

https://www.famigliacecchi.it/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du