Filtrera & anpassa

Viner med Canaiolo Nero

Canaiolo Nero är en vindruva som är vanligt förekommande i den italienska regionen Toscana. Den används ofta i produktionen av Chianti-viner, där den ger en mjuk och fruktig smak. Canaiolo Nero odlas också i andra delar av Italien, samt i andra ...

Läs mer om Canaiolo Nero
Dölj atlas

Mer om vin med Canaiolo Nero

Canaiolo Nero är en vindruva som är vanligt förekommande i den italienska regionen Toscana. Den används ofta i produktionen av Chianti-viner, där den ger en mjuk och fruktig smak. Canaiolo Nero odlas också i andra delar av Italien, samt i andra länder som exempelvis Argentina.

Canaiolo Nero är en medelstor vindruva med en tjock skal och saftigt fruktkött. Dess smakprofil inkluderar toner av röda bär, plommon och örter, vilket gör den till en mångsidig druva som passar bra i både röda och roséviner.

När det gäller mat är Canaiolo Nero en utmärkt matchning för klassiska italienska rätter. Det passar särskilt bra ihop med rätter som pasta med tomatsås, grillad entrecote eller lammrack. Denna druva kan också användas för att producera en frisk och fruktig rosé som passar perfekt till sallader, skaldjur eller en lättare fiskrätt.

Canaiolo Nero är en viktig del av den toskanska vintraditionen och bidrar till att ge Chianti-vinerna sin unika smakprofil. Denna druva har också blivit allt mer populär på den internationella vinmarknaden, vilket innebär att fler och fler vinproducenter runt om i världen har börjat odla den. Om du vill uppleva den rika smaken av Canaiolo Nero själv, kan du prova ett glas Chianti nästa gång du är på italiensk restaurang, eller leta efter viner som har denna druva i sin blandning.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du