Filtrera & anpassa

Viner producerade på Colorino

Colorino är en röd vindruva som ursprungligen kommer från Toscana i Italien. Den är en av de mindre kända druvsorterna, men dess popularitet ökar tack vare sin användning i Chianti-viner.Colorino är en relativt svår druva att odla eftersom den är ...

Läs mer om Colorino
Dölj atlas

Mer om vin med Colorino

Colorino är en röd vindruva som ursprungligen kommer från Toscana i Italien. Den är en av de mindre kända druvsorterna, men dess popularitet ökar tack vare sin användning i Chianti-viner.

Colorino är en relativt svår druva att odla eftersom den är känslig för sjukdomar och kräver varmt och soligt väder. Därför växer den bäst i regioner som Toscana, där det finns ett varmt och torrt klimat.

Denna druva har en hög syrahalt och en djup, intensiv färg, vilket gör den till en idealisk druva för blandning med andra druvor. Den används ofta i Chianti-viner där den ger en rik och fruktig smakprofil. Den passar också bra med andra röda druvor som Sangiovese och Canaiolo.

När det gäller matparning passar Chianti-viner som innehåller Colorino väl med maträtter som grillat kött, pasta med tomatsås, stekta grönsaker och hårda ostar som Pecorino. Dess höga syrahalt gör att den kan balansera ut rika och kryddiga smaker, samtidigt som dess fruktiga smaker passar bra med tomatbaserade såser och grillade grönsaker.

I slutändan är Colorino en druva som är värd att upptäcka för alla som är intresserade av italienska viner. Dess intensiva smakprofil och förmåga att parera med mat gör den till en perfekt ingrediens i Chianti-viner och en utmärkt följeslagare till många maträtter.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du