Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Caparzo Chardonnay 2018
Våra kunder tycker

CaparzoChardonnay 2018

Italien, Toscana, 750 ml, 13%

Chardonnay Toscana från Caparzo tillverkas på Chardonnay (85%), Trebbiano, Moscato och Vermentino från de tre fastigheterna Elisabetta Gnudi Angelini som man äger i Toscana. Därav de tre rosorna på vinetiketten. Chardonnay kommer från tre gårdar i Montalcino, Castelnuovo och Magliano och bidrar till ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Doftern är fruktdriven och aromatiskt med inslag av aprikoser, päron och exotiska frukter (passionsfrukt, druva). Smaken är väldigt friskande med toner av vit persika och en fin fruktsötma som balanseras av en fin fräschör..

Drickes
2023-2023
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1 timme

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Chardonnay Toscana från Caparzo tillverkas på Chardonnay (85%), Trebbiano, Moscato och Vermentino från de tre fastigheterna Elisabetta Gnudi Angelini som man äger i Toscana. Därav de tre rosorna på vinetiketten. Chardonnay kommer från tre gårdar i Montalcino, Castelnuovo och Magliano och bidrar till blandningen med rundhet och friskhet. Trebbiano’n kommer från Borgo Scopeto i Castelnuevo Berardenga och bidrar med djup färg och nyanser av vita persikor. Moscato, som odlas på Caparzo i Montalcino bidrar med sötma och doft, medan Vermentino från Doga delle Clavule i Magliano tillför finess och samtidigt en bra struktur. De olika områdena och de olika druvsorterna skördas vid olika tidpunkter och vinifieras separat. Jäsning sker på ståltankar utan efterföljande malolaktisk jäsning. Efter jäsning får vinet ligga på sin jästfällning några månader innan det tappas på flaska.

Producenten

Caparzo förfogar över 90 ha fördelat på fem vingårdar. Brunellovinerna är husets flaggskepp, men här produceras även Chardonnay och Petit Verdot! Förutom vin gör de även olivolja från egna odlingar.
http://www.caparzo.it/en/index.php
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du