Filtrera & anpassa

Viner med Trebbiano

Vindruvan Trebbiano är en av de mest odlade druvsorterna i världen och är känd för sin användning i produktionen av vin och brandy. Denna druva trivs bäst i varma, torra klimat och är vanligt förekommande i Italien, särskilt i Toscana och Umbrien. ...

Läs mer om Trebbiano
Dölj atlas

Mer om vin med Trebbiano

Vindruvan Trebbiano är en av de mest odlade druvsorterna i världen och är känd för sin användning i produktionen av vin och brandy. Denna druva trivs bäst i varma, torra klimat och är vanligt förekommande i Italien, särskilt i Toscana och Umbrien.

Trebbiano-druvan har en mild smak och en hög syrahalt, vilket gör den idealisk för att skapa viner med en hög syrahalt och en frisk smakprofil. Dessa viner är vanligtvis ljusa och torra, vilket gör dem perfekta att dricka som aperitif eller tillsammans med skaldjur eller fiskrätter.

Dessutom är Trebbiano-druvan även känd för sin användning i produktionen av den italienska likören Limoncello. Limoncello tillverkas genom att blanda alkohol med citronskal och socker, och sedan låta blandningen vila i flera veckor. Efter detta tillsätts en blandning av vatten och socker, och likören är klar att serveras.

Trebbiano-druvan har också använts i produktionen av brandy och är en viktig ingrediens i många av de mest kända varianterna av denna dryck. Brandy som tillverkas av Trebbiano-druvan kännetecknas av en mjuk smak och en hög alkoholhalt, och den passar bra som en eftermiddagsdrink eller efter en middag.

I sammanfattning är Trebbiano-druvan en mångsidig druva som passar bra till en mängd olika maträtter och drycker. Dess milda smak och höga syrahalt gör den idealisk för att skapa friska och ljusa viner som passar bra som aperitif eller med fisk och skaldjur. Dessutom används druvan i produktionen av den berömda italienska likören Limoncello och brandy, vilket ger dessa drycker en unik smakprofil och karaktär.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du