Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Pio Cesare Moscato d´Asti 2020

Pio Cesare Moscato d´Asti 2020

Italien, Piemonte, 750 ml, 5%

Pio Cesare Moscato dAsti är gjord av 100% Moscato Bianco från gamla vingårdar i Treiso och Trezzo Tinella.   Druvorna pressas varsamt och musten genomgår temperaturkontrollerad jäsning under tryck på ståltankar. Efter jäsningen tappas vinet direkt på flaska där det vilar en kort stund innan det sl ···

Styckvis

219:-

/flaska
Låda (6 st)

219:-

/flaska, totalt 1 314:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Starka ostar
  • Dessert
  • Frukt och bär
Årgång

2020

Druvor

Moscato

Smaknotering

Vinet har en ljus, gyllene färg med en fin doft av honung, päron och söta apelsiner. Smaken är fräsch och mycket elegant tack vare de fina små bubblorna.

Drickes
2021-2023
Alkoholhalt
5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Pio Cesare Moscato dAsti är ett bra val för en välkomstdrink eller i sällskap med glass och frukt.

Vinet

Pio Cesare Moscato dAsti är gjord av 100% Moscato Bianco från gamla vingårdar i Treiso och Trezzo Tinella.

 

Druvorna pressas varsamt och musten genomgår temperaturkontrollerad jäsning under tryck på ståltankar. Efter jäsningen tappas vinet direkt på flaska där det vilar en kort stund innan det släpps.

Producenten

Pio Cesare tillhör de mest välkända och älskade producenterna i Barolo. Egendomen startades av Cesare Pio 1881 (som i italiensk ordning vände på sitt för- och efternamn när han skulle benämna vingården). Men det var hans son son son, Pio Boffa, som gjorde egendomen världsberömd. Det var också den dynamiske patriarken Pio Boffa tills helt nyligen skötte egendomen - men tyvärr var han en av de som fick sätta livet till under coronapandemin tidigare i år.

Idag är det femte generation med Pio Boffas dotter, Frederica Boffa, och hennes kusin, Cesare Benvenuto, som driver egendomen. Totalt har man närmare 70 hektar vinmark i många av de klassiska kommunerna. Mest kända är kanske cru-vinerna Ornato (som ligger i Serralunga d'Alba) och Mosconi (som ligger i Monforte d'Alba). Man har också ett par Barbaresco cru-viner (bland annat Il Bricco) som båda kommer från Treiso.

I stilen påminner vinerna mycket om Gajas och de övriga modernisternas med en otroligt fin frukt, tydliga ekfatstoner och en härlig koncentration. Till skillnad från många andra av modernisterna så lade dock Pio Boffa lika mycket vikt vid sin "vanliga" Barolo som sina cru-viner. Egendomen gör också en prisvärd och smörig chardonnay, en mycket välsmakande Barbera och en super-barbera kallad Fides.

http://www.piocesare.it/home.htm
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du