Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Angelo Gaja Sito Moresco Magnum 2019
Våra kunder tycker

Angelo GajaSito Moresco Magnum 2019

Italien, Langhe, 1500 ml, 13,5%

Angelo Gaja är förmodligen Italiens främsta vinpersonlighet. I vinet Sito Moresco samsas regionens stolthet nebbiolo med merlot och cabernet sauvignon. Druvorna kommer från byarna Barbaresco, Treiso (Barbaresco) och Serralunga d’Alba (Barolo). Vinet har lagrats i ett år på franska ekfat som var ett ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Koncentrerad och fruktig doft med tydliga toner av körsbär och skogshallon med nyanser av kakao, söta kryddor och fat.   Smaken är ännu ung och stram med en påtaglig syra som kommer att ge ett fantastisk vin med några år i källaren.

Drickes
2025-2035
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
1500 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Lufta vinet
1-2 timmar

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Angelo Gaja är en av världens största personligheter i vinbranschen. Han brukar i dag 97 ha i Piemonte samt 76 ha i Toscana. Vingårdarna har ideala lägen vilket ger bra förutsättningar att producera stora viner. Angelo kämpar hela tiden för att göra det bästa möjliga av det material vingårdarna ger honom, och han går gärna sina egna vägar för att nå sina mål. Han tog bl a (endast 24 år ung) beslutet att minska skördeuttaget från normala 80 hl/ha till endast 35 hl/ha. Detta var det ingen producent som tidigare vågat. Gajas viner rankas alltid högt av internationella bedömare.
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du