Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Torre Mora Etna Rosso 2014

Vad tyckte du?

Torre Mora Etna Rosso 2014

Italien, Etna, 750 ml, 13,5%

Finstämt och elegant vin från spännande regionen Etna. Druvorna skördas för hand i början av oktober från vingårdarna Contrada Torre och Rovitello vid optimal mognad. Dessa vingårdar ligger mellan 650 och 700 meter över havet. Jäsning i temperaturkontrollerade ståltankar för att sedan lagras på stor ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2014

Druvor

Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio

Smaknotering

Stiltypiskt frisk och och elegant med finstämda toner med begynnande mognad av sval röd frukt tillsammans med en balanserad tanninstruktur. Toner av torkade kryddor som nejlikor och pomerans och lång välbalanserad eftersmak.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
2 g/l

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
92 p "Vinet som har årets skönaste doft - blommor, tjära och röda bär i massor."

"Få viner i världen besitter sådan komplexitet och fräschör som vinerna från Etna. Den vulkaniska jorden, närheten till havet och ett gynnsamt sydländskt klimat är som gjort för att skapa viner som överraskar, lockar och inspirerar. De inhemska nerollovarianterna - nerello mascalese och nerello capuccio - trivs så otroligt bra i den här terroiren så att slutreslutatet ofta blir fantastiskt. Som här - buteljerad floral och bärig rödfrukt som möts av en skön kryddighet och sälta i smaken. Det här är lätt utan att vara enkelt och det är vinet som har årets skönaste doft: Blommor, tjära och röda bär i massor. Wow!"

Winefinder
Dina Viner
87+ p "Mer än prisvärt."

"Ett torrt, friskt vin med kryddig frukt, begynnande mognad och inslag av plommon, körsbär, humus, kryddor och mineraler. Mer än prisvärt."

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Finstämt och elegant vin från spännande regionen Etna. Druvorna skördas för hand i början av oktober från vingårdarna Contrada Torre och Rovitello vid optimal mognad. Dessa vingårdar ligger mellan 650 och 700 meter över havet. Jäsning i temperaturkontrollerade ståltankar för att sedan lagras på stora ekfat i 18 månader. Matchas väl till eleganta kötträtter av vilt eller lamm.

Producenten

Torre Mora ägs och drivs av Familjen Piccini och består av två vingårdar; en i Rovitello som ligger i kommunen Castiglione di Sicilia, och en i Contrada Torre som ligger i kommunen Linguaglossa. Filosofin är enkel: att göra druv- och ursprungstypiska viner på nerello mascalese och nerello capuccio. Detta i en mycket speciell terroir med vulkanisk jordmån med högt pH värde. Resultatet är enastående och vinerna skiljer sig mycket från dem som produceras på västra sicilien.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du