Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cantina Tramin Tramin Maglen Pinot Nero Riserva 2018

Vad tyckte du?

Cantina Tramin Tramin Maglen Pinot Nero Riserva 2018

Italien, Alto-Adige, 750 ml, 14%

En av Tramins bästa röda viner på Pinot Noir kommer från ett mycket litet område, sluttningen Maglen 450 meter över den lilla byn. För ungefär 100 år sedan upptäckte skickliga vinmakare att klimatet i Tramin var perfekt för den burgundiska druvan - om än på den svala sidan. En avsiktligt låg avkastn ···

Styckvis

399:-

/flaska
Låda (6 st)

399:-

/flaska, totalt 2 394:-
Årgång

2018

Smaknotering

Klassisk aromatisk doft med blommiga inslag och toner av mineral, röd frukt, plommon, krydda och tobak. Smaken är fruktig och saftig men fin balans, kryddig men mjuka polerade tanniner.

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

En av Tramins bästa röda viner på Pinot Noir kommer från ett mycket litet område, sluttningen Maglen 450 meter över den lilla byn. För ungefär 100 år sedan upptäckte skickliga vinmakare att klimatet i Tramin var perfekt för den burgundiska druvan - om än på den svala sidan. En avsiktligt låg avkastning (bara 40 hl / hkt), sen skörd och jäsning i ek samt lagring i 14 månader på nya små franska ekfat ger ett exceptionellt vin. Vinerna har mycket gemensamt med Bourgogne i stilen.

Producenten

Cantina Tramin är en av de äldsta vinproducenterna i Alto Adige. Det var 1898 som pastor Christian Schrott grundade vinkooperativet som idag har knappt 300 medlemsodlare. Sedan 1992 är Willi Stürz vinmakare på Tramin och hans arbete har placerat honom högt på den italienska vinhimlen. Bland annat valdes han till Årets vinmakare i Gambero Rosso 1995 och 2004 och 2013, fick firmans flaggskeppsvin, Gewurztraminer Nussbaumer, betyget Bästa vita vin från Italien av Mundus Vini.

http://www.cantinatramin.it
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du