Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Arnaldo Rivera Barolo Undicicomuni Arnaldo Rivera 2016

Arnaldo RiveraBarolo Undicicomuni Arnaldo Rivera 2016

Italien, Barolo, 750 ml, 14%

Arnaldo Rivera är ett kvalitetsprojekt från kooperativet Terre Del Barolo som startade med årgång 2013. Målet är att göra prestigeviner från några av de förstklassiga vingårdslägen - så kallade crus. Själva vinanläggningen är helt ny och toppmodern och ligger i Castiglione Falletto men vinmakandet ä···

Styckvis

459 kr

/flaska
Låda (6 st)

2 754 kr

Årgång

2016

Druvor

Nebbiolo

Smaknotering

En vacker och komplex Barolo med en intensiv doft av mogna bigarråer och blommor med komplexa toner av kryddor, läder och multna löv. I munnen har vinet en stor och men samtidigt elegant struktur. Samma mörka frukta och kryddiga inslag som i doften kommer tillbaka till smaken som slutar med en lång och komplex finish. En imponerande Barolo!

Drickes
2023-2030
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

James Suckling
94p "Aromas of sweet berries with fresh, floral and forest-flower notes that turn to conifer and perfume"

Aromas of sweet berries with fresh, floral and forest-flower notes that turn to conifer and perfume.Medium-to full-bodied with racy tannins. I like the dried- fruit flavors with hints of mushrooms and dried meat. Better in 2022.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Arnaldo Rivera är ett helt nytt kvalitetsprojekt från kooperativet Terre Del Barolo som startade med årgång 2013. Det är en hyllning till kooperativets grundare Arnaldo Rivera. Målet är att göra prestigeviner från några av de förstklassiga vingårdslägen - så kallade crus - som kooperativet har tillgång till via sina många medlemmar. Till serien har man letat efter de bästa druvorna från vingårdar som Boiolo i La Morra, Vignarionda i Serralunga d'Alba, Rocche di Castiglione i Castiglione Falletto, Ravera i Novello, Monvigliero i Verduno, Bussia i Monteforte och Castello i Grinzane Cavour. Man gör också ett klassiskt blandvin, Undicicomuni, som hämtar druvor från 10 olika parceller i Verduno, La Morra, Castiglione, Diano d´Alba och Serralunga. Själva vinanläggningen är helt ny och toppmodern och ligger i Castiglione Falletto men vinmakandet är traditionellt med lagring på medelstora 600-liters ekfat. Detta ger klassisk Barolo med lång lagringspotential och vinkritiker som James Suckling och The Wine Spectator har redan rosat Arnaldo Riveras viner. 

https://www.arnaldorivera.com
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du