Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Cantina Tramin T Bianco 2011

Vad tyckte du?

Cantina Tramin T Bianco 2011

Italien, Alto-Adige, 750 ml, 12,5%

Sydtyrolen är så underbart och vackert en region, den överraskar många att en del av Italiens bästa vita viner är gjorda här, till exempel Cantine Tramins ljusa fräscha signaturvin: "T". Genom Brennerpasset på väg söderut kommer man till ett öppet sagolandskap: En smal dalgång kantas av branta ber ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2011

Druvor

Sauvignon Blanc, Chardonnay, Riesling, Pinot Bianco

Smaknotering

Det här är ett underbart fräscht vitt vin från norra Italien. Perfekt för dig som söker ett lättare vin med en pigg syra till fisk och skaldjursrätter.   Tasting note Torr, nyanserad, fruktig smak med inslag av gula äpplen, persika, örter och grapefruktskal. 

Alkoholhalt
12,5%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5251

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Prova gärna vinet med lite italienskinfluerade maträtter. Den gamla devisen: If it grows together, it goes together, stämmer allt som oftast. Serveras vid 8-10°C till smakrika rätter av fisk och skaldjur, eller till rätter av tamfågel och gris. Klicka på länkarna nedan för passande recept.

Vinet

Vinet

Sydtyrolen är så underbart och vackert en region, den överraskar många att en del av Italiens bästa vita viner är gjorda här, till exempel Cantine Tramins ljusa fräscha signaturvin: "T". Genom Brennerpasset på väg söderut kommer man till ett öppet sagolandskap: En smal dalgång kantas av branta bergstoppar krönta av snö, pittoreska byar med gamla hus och höga kyrktorn och gröna terrasser med vin. Sydtyrolen är dalen längs floden Adige, som körs på söderut till Gardasjön. Landet var i över 1000 år österrikiskt men blev italienskt 1919. Mussolini använde hårda metoder för att få folk att koverteras till italienare med påtvingad flyttning och förbud mot det lokala språket. Resultatet blev en motståndsrörelse som inte var mycket olikt IRA. Tramin (Termeno) är en liten by med det berömda namnet, det var här som Gewurztraminer-druvan först namngavs.

Denna region har tack vare ett antal mycket proffsiga och välskötta kooperativ sett till att utvecklas till en av de mest intressanta områdena i Italien. Idag har även många privata odlare hängt på trenden och satsar på hög kvalitet. Roliga inhemska druvsorter (såsom tex Lagrein, Schiava, Gewürztraminer, Moscato Rosa), välskötta vingårdar och mycket pengar nedlagt i den senaste vinifieringsutrustningen. Vad man kanske inte tänker på är att övervägande delen tillverkade viner är röda - ofta lätta på gränsen till rosé. Några producenter tillverkar dock rött vin (framför allt Lagrein) från extra varma lägen som ger häpnadsväckande fruktiga och syltiga viner. De vita vinerna utmärks av en härlig spänst med mycket friska och rena smaker.

LAGRINGSHORISONT Den svala klimatet ger ett vin med generös frukt, frisk och lätt. vinet kan avnjutas ung, inom 2-3 år.

DRUVOR "T" är husets specialitet, gjorde på lika del av druvor Chardonnay, Pinot Blanc, Sauvignon och Riesling.

Producenten

På de branta sluttningarna som omger staden är 40 hektar denna druva en specialitet. Stadsparken grundades 1898 av kyrkoherden Christian Schrott. Stadsbor äger vardera mindre än 1 hektar som ofta ärvs ner genom århundradena. Vinet odlas som i en trädgård. År 1989 vände Willi Stürz tillbaka till sin hemstad som utbildad vinmakare. Han har sedan dess lett källaren till den absoluta toppklassen, krönt 1995 med titeln "Årets vinmakare" i Gambero Rosso. Metoderna är låg avkastning och minimal åtgärder, som därmed behåller krispighet och frukt i vinet. Vinerna har mer än 15 år i rad fått ett eller 3 gånger glas i Italiens viktigaste vinguide Gambero Rosso. Det totala antalet av 3 glas kan endast Gaja idag konkurrera med Cantina Tramin. Vinmakaren Willi Stürz blev årets vinmakare i Gambero Rosso 1995 samt 2004.

Producenten

Cantina Tramin är en av de äldsta vinproducenterna i Alto Adige. Det var 1898 som pastor Christian Schrott grundade vinkooperativet som idag har knappt 300 medlemsodlare. Sedan 1992 är Willi Stürz vinmakare på Tramin och hans arbete har placerat honom högt på den italienska vinhimlen. Bland annat valdes han till Årets vinmakare i Gambero Rosso 1995 och 2004 och 2013, fick firmans flaggskeppsvin, Gewurztraminer Nussbaumer, betyget Bästa vita vin från Italien av Mundus Vini.

http://www.cantinatramin.it