Filtrera & anpassa

Viner producerade på Pinot Bianco

Vindruvan Pinot Bianco är en populär druva som odlas i stora delar av världen, men särskilt i norra Italien och östra Europa. Denna druva anses vara en av de mest eleganta och subtila av de vita vinerna. Vinerna som görs på Pinot Bianco-druvor är ...

Läs mer om Pinot Bianco

Vi har tyvärr inga viner av den angivna druvan, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om vin med Pinot Bianco

Vindruvan Pinot Bianco är en populär druva som odlas i stora delar av världen, men särskilt i norra Italien och östra Europa. Denna druva anses vara en av de mest eleganta och subtila av de vita vinerna. Vinerna som görs på Pinot Bianco-druvor är lätta och friska med en frisk syra som gör dem lämpliga som apertif eller till lättare maträtter.

Pinot Bianco-druvorna är vanligtvis planterade på högre höjder där det finns en svalare klimatförhållanden. Denna druva trivs i kalkrika jordar, vilket bidrar till dess karaktäristiska smaker och aromer av citrus och vita blommor. Pinot Bianco-druvor odlas också i Tyskland och ?-sterrike där den vanligtvis kallas Wei?Yburgunder.

Vinet som produceras på Pinot Bianco-druvor passar väl till lätta maträtter såsom sallader, fisk och skaldjur. Det är också ett utmärkt val till pasta, risotto eller till lätta ostar. För att få ut det mesta av de subtila smakerna och aromerna bör vinet serveras vid en temperatur mellan 8-10°C.

Trots att Pinot Bianco är en av de mest eleganta vita druvorna, så är den ofta förbisedd till förmån för andra kända vita druvor som Chardonnay och Sauvignon Blanc. Men de som upptäcker denna druva kommer att uppskatta dess subtila smaker och elegans, och upptäcka dess potential som en utmärkt partner till en mängd olika maträtter. Så om du vill prova något nytt och spännande i vinvärlden, ge Pinot Bianco en chans - du kommer inte att bli besviken!

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du