Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine des Brosses Sancerre Rosé 2020

Domaine des BrossesSancerre Rosé 2020

Frankrike, Sancerre, 750 ml, 13%

Domaine des Brosses Sancerre Rosé är ett friskt, krispigt rosévin tillverkat av 100% pinot noir. Området är mest känt för sina vita viner gjorda på sauvignon blanc, men man bör inte underskatta de roséviner gjorda på pinot noir. Karaktäristiskt för dessa är vanligtvis en större fyllighet och fruktig ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2020

Smaknotering

Angenämt fruktig och fräsch doft av försommarjordgubbar, skogshallon och färska örter. Smaken fylld av fruktiga inslag av jordgubbar, smultron och vit persika tillsammans med nyanser blodpomelo och färska franska.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Domaine des Brosses Sancerre Rosé är ett friskt, krispigt rosévin tillverkat av 100% pinot noir. Området är mest känt för sina vita viner gjorda på sauvignon blanc, men man bör inte underskatta de roséviner gjorda på pinot noir. Karaktäristiskt för dessa är vanligtvis en större fyllighet och fruktighet jämfört med de som man hittar i t.ex. Provence.

Producenten

Domaine des Brosses har har anor tillbaka ända från 1875. 1973 togs köpte Alain Girard egendomen och genomförde då även ett antal moderniseringar och förbättringar på något förlegade anläggningen. 2007 lämnades ägandeskapet över vingården till sina söner Anthony och Nicolas.

2012 delade bröderna upp ägandeskapet och Anthony grundade La Clef du Recit och Nicolas producerar vidare sina viner under Domaine des Brosses.

Egendomen består av elva hektar vingårdar, nio med sauvignon blanc och två med pinot noir. Fälten finns utplacerade runt staden Veaugues. Majoriteten av dem är sydsluttningar och med bra dränering tack vare att jordmånen består av vit kalksten med ett högt lerainnehåll dvs. perfekt för odling av aromatisk sauvignon blanc med mineralitet och pigg syra. Företaget producerar idag cirka 70 000 flaskor per år.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du