Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Alain Gras Auxey Duresses Rouge Tres Vielles Vignes 2017

Vad tyckte du?

Domaine Alain Gras Auxey Duresses Rouge Tres Vielles Vignes 2017

Frankrike, Saint Romain, 750 ml, 13%

Styckvis

399:-

/flaskaOrd. pris 499:-
Låda (12 st)

399:-

/flaska, totalt 4 788:- Ord. pris 5 988:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
Årgång

2017

Druvor

Pinot Noir

Smaknotering

Vackert rubinröd. En förförisk doft med fin intensitet och toner av rostade fat, mogen rödfrukt och animaliska toner. Smaken är intensiv rödfruktig och fint balanserad, medels fyllig och mjuk med silkiga tanniner i en lång avslutning.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineAdvocate
90 p "This cuvee derives from a parcel planted over 100 years ago, making it an insiders choice in the appellation."

Aromas of cherries, dark chocolate and licorice introduce the 2017 Auxey-Duresses Très Vieilles Vignes, a medium to full-bodied, deep and fleshy wine with an ample chassis of powdery tannins, ripe acids and an attractively sapid finish. This cuvée derives from a parcel planted over 100 years ago, making it an insider's choice in the appellation.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Producenten

Alain Gras är en ”up-and-coming” familjeegendom som gör högkvalitativa hantverksviner i Saint Romain, Meursault och Auxey Duresses. Vingården startades av Alain 1979 i Saint Romain (som ligger på en kulle mellan Meursault och Pommard) och omfattar i dag 12 hektar.

Till sitt förfogande har man några riktigt bra vingårdar som har den där rätta sammansättningen av kalksten och lera som ger pinot noir och chardonnay i toppklass. Vinmakningen är klassisk och traditionell med fokus på fräschör, frukt och elegans. Handskörd, hel eller delvis avstjälkning, malolaktisk jäsning i ekfat (15-50 procent nya) och överpumpning och ”punch down” för de röda.

Egendomen tillhör toppen i Saint Romain och i och med ett allt varmare klimat så har allt fler Bourgogneälskare fått upp ögonen för distriktet där druvorna nu oftast uppnår full mognad. Och det är ingen tillfällighet att Alain Gros viner återfinns på många av de absolut bästa Michelinrestaurangerna i Frankrike. 

http://www.domaine-alain-gras.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du