Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Guigal Saint-Joseph Rouge 2014

Vad tyckte du?

Guigal Saint-Joseph Rouge 2014

Frankrike, Saint-Joseph, 750 ml, 13,5%

Äntligen i butik: Guigals Saint-Joseph! Regionen Saint-Joseph är en riktig doldis-region i norra Rhône som älskas av sommelierer för sin prisvärdhet och utmärkta förmåga att matcha med mat. Druvorna kommer från rankor vars ålder är 20-50 år gamla som vuxit på kalkrik, sandig jordmån. Vinet lagras dä ···

Styckvis

239:-

/flaska
Låda (12 st)

239:-

/flaska, totalt 2 868:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2014

Druvor

Syrah

Smaknotering

Doften domineras av delikata skogsdofter, lakrits, peppar röda och svarta vinbär. Medelfylligt med runda men markerade tanniner. Lagringspotential ca 10 år.

Drickes
2018-2024
Alkoholhalt
13,5%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
1 g/l
Lufta vinet
1 timme

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51551

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Äntligen i butik: Guigals Saint-Joseph! Regionen Saint-Joseph är en riktig doldis-region i norra Rhône som älskas av sommelierer för sin prisvärdhet och utmärkta förmåga att matcha med mat. Druvorna kommer från rankor vars ålder är 20-50 år gamla som vuxit på kalkrik, sandig jordmån. Vinet lagras därefter i 16 månader på äldre ekfat. Vinet består av 100% syrah (i enlighet med vinlagarna i området) och erbjuder därför en charmerande pepprighet som passar utmärkt till grytor, vilt och de flesta kötträtter.

Producenten

Guigal – det blir inte så mycket bättre än så här i Rhônedalen! Domaine Guigal grundades av Etienne Guigal 1946, men redan 1924 började han med vin och fick till slut vara med om 67 skördar under sitt liv i Côte-Rôtie i norra Rhône.

1961 tog den unge Marcel Guigal över firman, då hans far blev sjuk och blev helt blind. Marcel Guigal har revolutionerat appellationen Côte-Rôtie och tagit sig in i den absoluta världseliten genom sitt kompromisslösa sätt att skapa kvalitet. Ingenting lämnas åt slumpen, och hela familjen arbetar bokstavligen 24/7 året runt för att skapa de ultimata vinerna.

Marcel Guigal har under åren köpt flera andra domäner, och det majestätiska renässansslott Château d'Ampuis, är nu helt återställt. Idag skapar, Marcel och hans son Philippe, som är en kvalificerad oenolog, tillsammans världsklassviner från deras vanliga Côtes-du-Rhône-viner till de berömda enskilda vingårdsvinerna La Landonne, La Turque och La Mouline i Côte Rôtie.

http://www.guigal.com/fr/