Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Terrasses Rouge 2020

Chateau PesquieTerrasses Rouge 2020

Frankrike, Rhone, 750 ml, 13%

Vinerna i Pesquiés Terrasses-serie görs på blandningar av olika druvsorter och från olika jordmåner som finns spridda över hela Chateau Pesquiés ägor i Ventoux. Terroiren och klimatet runt Mont Ventoux är exceptionellt och ger viner som förenar balans, finess och generositet. För det röda vinet så ä ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Smaknotering

Kryddig, koncentrerad doft av mörka och röda bär med nyanser av svartpeppar och stjärnanis. Smaken är tydligt fruktdriven med toner av körsbär, svarta vinbär och skogshallon men kryddiga inslag av tobak, provencalska örter och salmiak.

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

Winefinders Wine Team
91p ""Smakrikt, läckert och kryddigt. Precis som vi gillar vinerna från södra Rhône. Ett av våra mest älskade rödviner från en av de bästa i Ventoux."

"Château Pesquiés Les Terrasses Rouge har under ett antal år seglat upp som ett av de mest prisvärda köpen i södra Rhône. Terroiren runt Mont Ventoux är exceptionell och ger viner som kombinerar power och finess. Och det här är smakrikt, läckert och kryddigt. Precis som vi gillar vinerna från södra Rhône. Ett av våra mest älskade rödviner från en av de bästa i Ventoux."

Winefinder

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vinerna i Pesquiés Terrasses-serie görs på blandningar av olika druvsorter och från olika jordmåner som finns spridda över hela Chateau Pesquiés ägor i Ventoux. Terroiren och klimatet runt Mont Ventoux är exceptionellt och ger viner som förenar balans, finess och generositet. För det röda vinet så är druvorna grenache (60%) och syrah (40%) som gäller. Efter att druvorna har skördats så avstjälkas klasarna och krossas följt av femton dagars skalmaceration (för optimal färgutvinning) vilket traditionsenligt följs av en lång vila. Därefter klarnas vinet naturligt genom en serie omdragningar vid utvalda tidpunkter. På så vis undviker man filtrering så att maximalt av vinets aromer bibehålls.

Producenten

Slottet har anor från 1750-talet och ligger inte långt från det berömda Mont Ventoux. De nuvarande ägarna köpte egendomen 1970 och startade direkt med att ta tag i de förfallna vingårdarna. Här och var hittade man fantastiska vingårdslägen med upp till 80 år gamla vinstockar. Nästa steg blev att buteljera alla viner på slottet, första årgången blev 1990. Sedan dess har Pesquie producerat viner av mycket hög kvalitet och otroligt mycket "value for money". Vingurun Robert Parker skriver bl a så här om Chateau Pesquie: "One of my all-time favorite producers in France" och  "Chåteau Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon".

http://www.chateaupesquie.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du