Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
La Barroche Liberty Liberty 2017

Vad tyckte du?

La Barroche Liberty Liberty 2017

Frankrike, Rhone, 750 ml, 14%

Liberty ett vin som symboliserar Julien Barrots och Yannick Alliaud önskan om frihet. För att få fram det vin de önskade så har de lagt regiones klassifikationsregler åt sidan och har istället låta visdom, erfarenhet och kreativitet styra iform av att experimentera med druvsorter och blandning av dr ···

Styckvis

229:-

/flaska
Låda (6 st)

229:-

/flaska, totalt 1 374:-
Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
  • Nöt
  • Lamm
  • Fläsk
  • Vilt
  • Skogsfågel
  • Starka ostar
Årgång

2017

Druvor

Carignan, Mourvèdre, Grenache, Syrah, Cinsault

Smaknotering

Låt inte "Vin de France" på etiketten lura dig. Det här är ingen enkelt vin utan ett fylligt sådant med god struktur, karaktär och mjuka tanniner. Aromerna av saftiga björnbär, violer och peppriga örter i doften och smaken i kombination med den mjuka strukturen, pigg syrlighet och den elegant mineralitet i eftersmaken drar preferenserna till en Châteauneuf-du-Pape.

Drickes
2020-2027
Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC

Så tycker experterna

WineAdvocate
92 p "It delivers plenty of flavor and pleasure."

Bottled in May, the 2017 Liberty Vin de France is a stellar effort, coming close in quality to the estate´s Châteauneuf du Pape. It´s a blend of declassified Châteauneuf fruit with old-vine material from the village of Gadagne, in the Côtes du Rhône. Dark berry and cherry flavors pick up hints of dried spices in this full-bodied, velvety-textured wine. It lacks the elegance of the CdP wines, but it delivers plenty of flavor and pleasure.

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Liberty ett vin som symboliserar Julien Barrots och Yannick Alliaud önskan om frihet. För att få fram det vin de önskade så har de lagt regiones klassifikationsregler åt sidan och har istället låta visdom, erfarenhet och kreativitet styra iform av att experimentera med druvsorter och blandning av druvor från olika appelattioner.

Druvorna till vinet växer i den sydligaste delen av Rhône-dalen, bredvid Châteauneuf de Gadagne och Crau-platån i Châteauneuf du Pape. De i snitt 65-åriga vinstockarna växer på terrasser som är täckta med flodstenar på en höjd av 125 meter. Fördelning mellan druvsorterna är 55% Grenache, 18% Syrah 12% Mourvèdre 10% Cinsault 5% Carignan

Vinframställningen sker i underjordiska betongfat där vinet får skalmacerera i över fyra veckor. Därefter lagras det i gamla 600-lters ekfat under cirka 18 månader fram till dess att vinet buteljeras utan filtrering.

Producenten

Liberty är ett unikt samarbete som härrör från att två vinodlingsvänner vågade att gå tillbaka till grunderna. 

 

Den ena halvan utgörs av Julien Barrot med sina rötter i Châteauneuf-du-Pape där han gjort sig känd för att producera fina och eleganta viner i en klassisk stil. Den andra står USA-bördige Yannick Alliaud för, en femtegenerationens vinodlare med 40 hektar vingårdar bredvid Châteauneuf de Gadagne - en himmelsk plats som han alltid har drömt om att utveckla av producerar sina egna viner.

 

Deras djupa vänskap började när de 1998 för första gången träffades och förenades i en delad passion för fin terroir och druvsorter som framhäver denna.

www.domainelabarroche.com/our-wines/?lang=en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du