Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Chateau Pesquie Edition 1912M Blanc 2021

Chateau PesquieEdition 1912M Blanc 2021

Frankrike, Rhone, 750 ml, 13%

Namnet "Édition 1912m" är en hyllning till det berömda Mont Ventoux som stolt står på en höjd av 1912 meter, det sista riktiga berget i Alpeskedjan. Det kallas vanligtvis för "jätten i Provence". Vingårdarna ligger på kalkstens- och lersluttningar (samt några med mer sandig karaktär) på cirka 300 m···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Intensiv och komplex doft som bjuder på ren och fin frukt, plommon, vita blommor och gula äpplen men nyanser av fat och exotiska kryddor. Smaken är fyllig och rund upplevelse där de pigga frukttonerna följs upp av inslag av honung, citron och rostade nötter vilket hänger kvar länge i eftersmaken.

Drickes
2023-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
7-9ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Slottet har anor från 1750-talet och ligger inte långt från det berömda Mont Ventoux. De nuvarande ägarna köpte egendomen 1970 och startade direkt med att ta tag i de förfallna vingårdarna. Här och var hittade man fantastiska vingårdslägen med upp till 80 år gamla vinstockar. Nästa steg blev att buteljera alla viner på slottet, första årgången blev 1990. Sedan dess har Pesquie producerat viner av mycket hög kvalitet och otroligt mycket "value for money". Vingurun Robert Parker skriver bl a så här om Chateau Pesquie: "One of my all-time favorite producers in France" och  "Chåteau Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon".

http://www.chateaupesquie.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du