Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine de Chevalier L Esprit de Chevalier Blanc 2018

Domaine de ChevalierL Esprit de Chevalier Blanc 2018

Frankrike, Pessac-Léognan, 750 ml, 13%

Vita andravinet från ikoniska Domaine de Chevalier! Domaine de Chevalier är känd för sin förmåga att producera bra viner även i omoderna årgångarna tack vare sin unika terroir och en drakonisk urval i vingården och i källaren. Faktum är att denna filosofi ibland kräver att man på vingården plockar i ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Stor utvecklad doft av mogen citrus (mandarin, grape), gräs, och fruktpastiller. Smaken är förvånansvärt ungdomlig med fräsch citrus, vax, fruktpastiller och blommor. Här finns både krusbär och äpple men också "mineralig" krutrök. Fräscht och lite oljig på en och samma gång med lång välbalanserad eftersmak.   

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC
Lufta vinet
30 minuter

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Vita andravinet från ikoniska Domaine de Chevalier! Domaine de Chevalier är känd för sin förmåga att producera bra viner även i omoderna årgångarna tack vare sin unika terroir och en drakonisk urval i vingården och i källaren. Faktum är att denna filosofi ibland kräver att man på vingården plockar i flera omgångar för att få de mognaste druvorna. Dessutom, från och med 1986, planteringe av unga vinstockar ledde till skapandet av både en röd och vit andra vin. De är välbalanserad, väl strukturerad och, framför allt, elegant nog att vara i linje med Chevalier image. När det gäller torrt vitt vin som  Esprit de Chevalierm är livlig, och komplex med mycket rena dofter. Esprit de Chevalier blanc är en fruktig, elegant vin, men öppnare än den stora vinerna i ung ålder och därmed en njutning att dricka unga såväl som med ålder.

Producenten

Egendomen ligger för sig själv inne i skogen i sydvästra hörnet av kommunen Léognan. Chevalier ägdes från 1865 till 1983 av familjen Ricard, de sista 35 åren av Claude Ricard. 1983 var Ricard tyvärr tvungen att sälja sitt livsverk. Detta är handgjorda viner, alltid personliga, alltid mycket välbyggda. En styrka har varit att lyckas över snittet under svåra år.

http://www.domainedechevalier.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du