Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 1-3 dagar! Det är snabbast i Sverige det!

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du
Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Anne Gros & Jean-Paul Tollot Minervois - Ciaude 2012

Vad tyckte du?

Domaine Anne Gros & Jean-Paul Tollot Minervois - Ciaude 2012

Frankrike, Minervois, 750 ml, 14%

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Årgång

2012

Alkoholhalt
14%
Flaskstorlek
750 ml

Så tycker experterna

WineAdvocate
91

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

5/5151

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Med La Ciaude viser Anne Gros og Jean-Paul Tollot, det potentiale regionen besidder. I kyndige og rette hænder kan der naturligvis fremstilles store og imponerende vine i Languedoc. La Ciaude er fremstillet på Syrah, Carignan og Grenache, der dyrkes på ler- og kalkstenholdige sydvendte marker. Kombinationen af brændende sol og kølende jorde, hvor de gamle vinstokke må søge dybt efter det livgivende vand, resulterer her i en majestætisk vin. La Ciaude har en imponerende dybde og kompleksitet. Den har intense lag af røde bær og frugter, samt ristede tone fra opholdet på fad. Det hele er fornemt indpakket i en afrundet, men herlig markerende tannin.

Producenten

De två legendariska Bourgogneproducenterna Anne Gros och Jean-Paul Tollot startade det här samarbetet i Minervois i mitten av 00-talet. Första årgången var 2008. Anledningen till att de valde just Cazelles i norra Minervois hade förstås att göra med "le terroir" - en blandnig av kalksten, lera och sandsten på en höjd som liknade förutsättningarna i Bourgogne. Här kunde de också hitta riktigt bra druvor från gamla stockar att göra personliga viner av som framhäver druvornas särskilda elegans. 

Gros och Tollot har en tydlig filosofi om att bevara de gamla vinstockarna och vingårdens ekosystem. Med tanke på deras framgångsrika bakgrund är det kanske ingen överraskning att vinerna inte liknar någonting annat i Minervois, eller någon annanstans i Languedoc. Många som provar dem brukar snarare säga att vinerna påminner om... alldeles riktigt; Bourgogne.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


 

http://www.anne-gros.com/en/minervois-3.html