Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Meo Camuzet Marsannay 2018

Domaine Meo CamuzetMarsannay 2018

Frankrike, Marsannay, 750 ml, 13%

Marsannay är en by i den norra änden av Côte de Nuits i Bourgogne, främst känd för röda viner från druvsorten Pinot Noir. Man är den nordligaste byn i Côte de Nuits. Meo Camuzet’s vingårdar ligger i lieu-dit "la Varangée" i Couchey. De mognar bra men samtidigt inte för tidigt. Andra vinstockar, särs ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2018

Smaknotering

Doften är fräsch, ren och expressiv med toner av körsbär och kryddor. Smaken är strukturerad men ändå mjuk och köttig. Härlig fruktighet blandas med mineralitet och fräschör.

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Marsannay är en by i den norra änden av Côte de Nuits i Bourgogne, främst känd för röda viner från druvsorten Pinot Noir. Man är den nordligaste byn i Côte de Nuits. Meo Camuzet’s vingårdar ligger i lieu-dit "la Varangée" i Couchey. De mognar bra men samtidigt inte för tidigt. Andra vinstockar, särskilt "les Récilles", som ligger i mitten av appellationen, utgör ett fint komplement som bidrar med mognad. I Marsannay är vingårdarna ganska unga, Meo’s vinstockar är ungefär tjugo år gamla och vissa delar av vingården har planterats om med ett urval som man gjort själv från sina finaste vinstockar. Mognad är bra och man måste till och med vara försiktig så att du inte skördar för sent.

Producenten

Méo-Camuzet har länge varit en av de mest berömda egendomarna i Bourgogne. Egendomen grundades i början av 1900-talet av Etienne Camuzet som var vinbonde i Vosne Romanée och representant för Côte´d Or i Franska departementet. Det var han, som samlade de flesta av de berömda parceller, egendomen i dag består av. Han var för övrigt den siste ägaren av slottet Clos de Vougeot. De parceller (totalt 2,9 ha.) i vingården Clos de Vougeot, som Domaine Méo-Camuzet äger idag, er bland de absolut bästa. Från 1989 övertog Jean Méos son Jean Nicolas Méo driften på egendomen med god hjälp från Christian Faurois.

http://www.meo-camuzet.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du