Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Frantz Saumon Le Cave Serebiffe (rosé petnat) 2019

Vad tyckte du?

Frantz Saumon Le Cave Serebiffe (rosé petnat) 2019

Ekologisk

Frankrike, Loire, 750 ml, 13%

Ny producent Frantz Saumon och nytt vin i hans härliga Le Cave Serebiffe (rosé petnat). Druvor till detta bubbel växer på en jordmån med en blandning av flintig lera, kalkstenslera, krita och sand från Loir-et-Cher. Vinet består av 50% Grolleau och 50% Gamay som pressats efter en dags skalmaseration ···

Styckvis

269:-

/flaska
Låda (12 st)

269:-

/flaska, totalt 3 228:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
  • Aperitif
Årgång

2019

Druvor

Gamay, Grolleau

Smaknotering

Bärig och frisk doft med inslag av röda bär, blommor, örter och kryddor. Smaken är ung och frisk med toner av röda bär, hallon, smultron, örter och vitpeppar. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Drickes
2020-2025
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Ny producent Frantz Saumon och nytt vin i hans härliga Le Cave Serebiffe (rosé petnat). Druvor till detta bubbel växer på en jordmån med en blandning av flintig lera, kalkstenslera, krita och sand från Loir-et-Cher. Vinet består av 50% Grolleau och 50% Gamay som pressats efter en dags skalmaseration, jäsningen startar i tankar varpå vinet överförs på flaska när det årterstår lite restsocker för att ge lite härliga bubblor.

Producenten

Innan Frantz Saumon insåg att vin var hans grej, tillbringade han många år som skogsmästare i både Frankrike och Quebec. Så småningom bosatte han sig i sitt hemland Frankrike och bytte karriär och startade sin lilla Domaine i Montlouis sur Loire 2002. Att arbeta organiskt och med biodynamiska metoder var ett naturligt val redan från början. Idag har Frantz 6 hektar i Montlouis. Hans huvudfokus är Chenin Blanc, som han har 5 olika vingårdar av, alla med unika terroir. Frantz-filosofin handlar mycket om ”hands on”; han vill göra allt arbetet i sina vingårdar själv. För att kunna producera Sauvignon, rosé och rött vin köper han druvor som odlas ekologiskt från vänner. Frantzs vinframställningsstil handlar ganska mycket om renhet. Han letar efter rena viner och strävar efter torrhet. Han har också en stor talang för att göra Pétillant Naturel. Har du inte provat hans bubblor? De är några av de bästa från den här regionen ...

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du