Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Christian Venier Carteries Blanc 2020

Christian VenierCarteries Blanc 2020

Ekologisk

Frankrike, Loire, 750 ml, 13%

Från mannen vars viner är lika svår att finna som Fantomen: ekologiskt odlade Christian Veniers Cuvée Carteries 2020 som är en blandning av 80% Sauvignon och 20% Chardonnay, med superb balans. Ett utmärkt matvin men vinet är läckert att dricka på egen hand under lång tid framöver. Livfullt, stilfull ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Koncentrerat fruktiga toner av stenfrukt, krita, blommor och solmogen citron. Vinet har en fräsch och krämig textur med fin syra och ett fruktigt avslut. Superb balans, fräsch och fruktig. Väldigt rent och fräscht.   Naturvin från Dryckesbutiken. 

Drickes
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Lufta vinet
2 timmar

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Från mannen vars viner är lika svår att finna som Fantomen: ekologiskt odlade Christian Veniers Cuvée Carteries 2020 som är en blandning av 80% Sauvignon och 20% Chardonnay, med superb balans. Ett utmärkt matvin men vinet är läckert att dricka på egen hand under lång tid framöver. Livfullt, stilfullt och fullständigt oemotståndligt!

 

 

 

Naturvin från Dryckesbutiken.

Producenten

Det är lätt att använda slitna uttryck som ”mannen, myten, legenden”, men frågan är om det inte stämmer i fallet med Christian Venier i Candé sur Beuvron i Loire. Han äger ingen mobiltelefon, har ingen mejladress och hans viner (eller han själv!) syns sällan utanför Frankrike. När vår samarbetsparter Dryckesbutikens speditör skall hämta upp vinerna är det Christan’s kusin, (den i naturvinssammanhang legendariska) Thierry Puzelat, som lämnar över vinerna. Christian farmar sina marker ekologiskt, men skulle aldrig få för sig att skicka in papper för att certifiera sig. Han har gjort vin sedan 1995 då han startade med 2 hektar som han ärvt av sina föräldrar - han har sedan dess utökat till 6 hektar i Cheverny. Innan sin vinmakarkarriär jobbade han som fåraherde - ett jobb som han fick på basis att han ”såg stark ut”. Idag odlar han främst pineau för sina vita viner, men även sauvignon blanc och chardonnay. På röda sidan odlar han pinot noir, gamay och cabernet franc. Alla viner vinifieras i ståltank eller betong (utom pinot noir som får se en viss del ek). Hans viner karaktäriseras av en ojämförlig ren aromatik, mineralitet och livfullhet.


http://saviosoaresselections.com/christian-venier/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du