Filtrera & anpassa

Viner från Christian Venier

Det är lätt att använda slitna uttryck som mannen, myten, legenden, men frågan är om det inte stämmer i fallet med Christian Venier i Candé sur Beuvron i Loire. Han äger ingen mobiltelefon, har ingen mejladress och hans viner eller han själv syns ...

Läs mer om Christian Venier

Vi har tyvärr inga viner från den angivna producenten, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Christian Venier

Det är lätt att använda slitna uttryck som ”mannen, myten, legenden”, men frågan är om det inte stämmer i fallet med Christian Venier i Candé sur Beuvron i Loire. Han äger ingen mobiltelefon, har ingen mejladress och hans viner (eller han själv!) syns sällan utanför Frankrike. När vår samarbetsparter Dryckesbutikens speditör skall hämta upp vinerna är det Christan’s kusin, (den i naturvinssammanhang legendariska) Thierry Puzelat, som lämnar över vinerna. Christian farmar sina marker ekologiskt, men skulle aldrig få för sig att skicka in papper för att certifiera sig. Han har gjort vin sedan 1995 då han startade med 2 hektar som han ärvt av sina föräldrar - han har sedan dess utökat till 6 hektar i Cheverny. Innan sin vinmakarkarriär jobbade han som fåraherde - ett jobb som han fick på basis att han ”såg stark ut”. Idag odlar han främst pineau för sina vita viner, men även sauvignon blanc och chardonnay. På röda sidan odlar han pinot noir, gamay och cabernet franc. Alla viner vinifieras i ståltank eller betong (utom pinot noir som får se en viss del ek). Hans viner karaktäriseras av en ojämförlig ren aromatik, mineralitet och livfullhet.


Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du