Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine Gauby Calcinaires Blanc 2020
Våra kunder tycker

Domaine GaubyCalcinaires Blanc 2020

Frankrike, Languedoc-Roussillon, 750 ml, 12%

Lionel Gauby har under de senaste tio åren varit ansvarig för alla härliga viner som kommer ut ur Domaine Gaubys källare. Hade Domanien Gauby gjort vin i Bordeaux eller Rhône hade de varit en världskända idag. Istället håller man till i anonyma Roussillon, och därför är vinerna sorgligt nog ganska o ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

Doften är koncentrerat fruktig och fräsch med toner av stenfrukt, mineralitet, och en fin örtig ton. Smaken är fokuserad med en fisk syra och underbar mineralitet. Naturvin från Dryckesbutiken. 

Drickes
2023-2024
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Lionel Gauby har under de senaste tio åren varit ansvarig för alla härliga viner som kommer ut ur Domaine Gaubys källare. Hade Domanien Gauby gjort vin i Bordeaux eller Rhône hade de varit en världskända idag. Istället håller man till i anonyma Roussillon, och därför är vinerna sorgligt nog ganska okända. Man har dock, i vissa kretsar absolut kultstatus, och vinerna tillhör Frankrikes bästa, alla kategorier. Gérard, Lionels far, var en pionjär i området när det kommer till kvalitetsproduktion och har agerat mentor till de flesta som idag gör bra vin i Languedoc-Roussillon och är likaså en banbrytare inom biodynamisk produktion i området. Producenten Domaine Gaubys vinmarker ligger 20 km nordväst om Perpignan och sträcker sig över ca 100 hektar varav 25 hektar är vinodlingar med upp till 120 år gamla stockar och resten ängar, ek skogar och buskvegetation. Miljön är fortfarande mycket orörd, vild, karg, brant och kuperad. Familjen Gauby har tagit på sig ansvaret att skydda miljön och säger sig ha naturen som en bundsförvant, och inspirationskälla. De brukar jorden biodynamiskt och ekologiskt hållbart.

Producenten

Domaine Gaubys vinmarker ligger 20 km nordväst om Perpignan och sträcker sig över ca 85 hektar varav 45 hektar är vinodlingar med upp till 120 år gamla stockar och ytterligare 40 hektar ängar, ek skogar och buskvegetation. Miljön är fortfarande mycket orörd, vild, karg, brant och kuperad.  Familjen Gauby har tagit på sig ansvaret att skydda miljön och säger sig ha naturen som en bundsförvant, och inspirationskälla. De brukar jorden biodynamiskt och ekologiskt hållbart. 
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du