Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Domaine des Marnes Blanches Savagnin En Quatre Vis 2017

Vad tyckte du?

Domaine des Marnes Blanches Savagnin En Quatre Vis 2017

Ekologisk

Frankrike, Jura, 750 ml, 13%

Det här är Domaine Marnes Blanches upptoppade (vin ouillé) som kommer från 60-åriga savagninstockar som växer i vingården Cesancey. Druvorna pressades direkt före jäsningen och sedan lagrades vinet i 12 månader på gamla 225-liters ekfat. Vinet är helt osvavlat! På grund av den höga fräscha syran kan ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2017

Druvor

Chardonnay

Smaknotering

Stor doft av minral, gula frukter, mineral, citrus, blommor och mandel. Smaken är medelfyllig, mycket frisk och fräsch med inslag av citrus, mineral, gula äpplen, mandel och lite vax. Krispigt komplex med lång eftersmak. Naturvin från Dryckesbutiken.  

Drickes
2019-2027
Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-10ºC
Sockerhalt
2 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/51451

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Det här är Domaine Marnes Blanches upptoppade (vin ouillé) som kommer från 60-åriga savagninstockar som växer i vingården Cesancey. Druvorna pressades direkt före jäsningen och sedan lagrades vinet i 12 månader på gamla 225-liters ekfat. Vinet är helt osvavlat! På grund av den höga fräscha syran kan du dricka vinet till en mängd olika rätter - både grönsaksrätter och kötträtter (kyckling, kalv med mera).

Producenten

Géraud och Pauline Fromont är två unga, talangfulla vinmakare som möttes på vitikulturskolan 2006. Två år senare uppfyllde de sin dröm att köpa en vingård i Cesancey i södra delen av Jura där de båda hade sina rötter. Namnet Domaine des Marnes Blanches kommer från den vita märgelsten som utgjorde jordmånen i den första vingården de köpte. Idag äger de totalt 10 hektar i byarna Cesancey, Vincelles och Sainte Agnès. De gör en mängd viner i olika traditionella stilar, såväl ”ouillé” (viner som görs genom att man toppar upp faten där de lagras i och därför inte utsätts för luftens verkningar) som buteljeras under namnet Reflet, och ”Sous Voile” (viner som lagras i fat som inte toppas upp och som ibland utvecklar ett florllager med jästceller precis som i Jerez) som buteljeras under namnet Empreinte. Domaine des Marnes Blanches tillhör eliten av naturvinsproducenter i Jura och deras viner utmärks alltid av en otroligt fin och precis (välbalanserad) frukt. 

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du