Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Saint Cosme Les Deux Albion Rouge 2019

Saint Cosme Les Deux Albion Rouge 2019

Ekologisk

Frankrike, Cotes du Rhone, 750 ml, 15%

Les Deux Albion är en hyllning till den gränslösa potentialen i södra Côtes du Rhône. Detta omfattande område, kännetecknat av geologisk och klimatisk mångfald, är födelseplatsen för viner med otrolig kvalitet. Mångfalden av möjliga stilar, med hjälp av utbudet av druvsorter som kan odlas, många var ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Strävhet
Fruktsyra
Årgång

2019

Druvor

Carignan, Mourvèdre, Clairette, Grenache, Syrah

Smaknotering

Doften visar upp en kombination av djup, struktur och finess med fruktiga och kryddiga toner av sviskon, svarta vinbär, jordgubbar och pepparkaka med en floral nyans av viol. Smaken är karaktäristisk fyllig och fruktig som bäddar in tanninerna på ett formidabelt sätt.

Alkoholhalt
15%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
16-18ºC
Sockerhalt
1 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Les Deux Albion är en hyllning till den gränslösa potentialen i södra Côtes du Rhône. Detta omfattande område, kännetecknat av geologisk och klimatisk mångfald, är födelseplatsen för viner med otrolig kvalitet. Mångfalden av möjliga stilar, med hjälp av utbudet av druvsorter som kan odlas, många vars aspekter ännu inte har upptäckts helt. Vinet är en blend på 50% Syrah, 20% Grenache, 15% Carignan, 10% Mourvedre, 5% Clairette där de hela klasarna får jäsa tillsammans i sex veckor innan vinet fördelas mellan stora koniska träkar och betongtankar.

 

Samjäsning är särskilt viktigt här. Det här är alkemi. Ibland måste en vinodlare acceptera att det inte går att förklara allt som gör ett vin perfekt och att det är lite av ett mysterium varför vissa metoder funkar bättre än andra. Årgång 2019 har gett ett vin med intensitet och djup. De röda bärfrukterna smälter samman med blommiga aromer av pion och violett. Om du har möjlighet - göm undan ett par flaskor till dess att de fått lite extra mognad. Det är alltid väl värt det.

Producenten

Saint Cosme är en av de ledande kvalitetsproducenterna i södra Rhône, med bas i den lilla byn Gigondas. Anorna för familjen Barroul går ända tillbaka till 1570 och nuvarande ägare tillika vinmakare Louis Barruol är fjortonde generationen Barroul på egendomen. Egendomen är med andra ord en av de äldsta i Gigondas och klassas även som en av Gigondas absolut bästa producenter. Egendomen är egentligen daterad 1416 men familjen Barruol tog som sagt över ca 150 år senare. Förutom att producera viner från egna vingårdar i och kring Gigondas, är man även så kallad negociant. Därigenom har man tillgång till några av de bästa vinerna i hela Rhônedalen. Dessa viner är producerade tillsammans med odlarna, i samråd med Saint Cosme. Saint Cosme är den enda producenten i Gigondas som fått 100 poäng av vingurun Robert Parker med sin Gigondas ”Hominis Fides” av årgång 2007. Efter den utmärkelsen har efterfrågan på vinerna ökat men produktionsvolymen ligger fast. Vinerna är klassiska med extremt låga skördeuttag. I princip alla vinerna är ofiltrerade. Vinerna från egendomens egna odlingar är biodynamiska.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.


http://www.saintcosme.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du