Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Rosé Brut

Vad tyckte du?

Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Rosé Brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Bärig roséchampagne bestående av 60% pinot noir, 30% pinot meunier och 10% chardonnay. Druvorna plockas från 100st olika Cru byar och dess jämna och höga kvalitét bibehålls med 25% reservviner i cuveén. Vinet mognar minst 3 år innan det kommer ut till försäljning. Gott att dricka nu och kan lagras i ···

Styckvis

369:-

/flaskaOrd. pris 449:-
Låda (6 st)

369:-

/flaska, totalt 2 214:- Ord. pris 2 694:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Skaldjur
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
  • Aperitif
Druvor

Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Blekt laxrosa. Direkt doft med inslag av hallon och röda vinbär. Fin mousse, med aromer av odlade hallon och bigarråer, med drag av hallon och tranbär, aningen liten rökig eftersmak. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2022
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
9 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/5351

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Bärig roséchampagne bestående av 60% pinot noir, 30% pinot meunier och 10% chardonnay. Druvorna plockas från 100st olika Cru byar och dess jämna och höga kvalitét bibehålls med 25% reservviner i cuveén. Vinet mognar minst 3 år innan det kommer ut till försäljning. Gott att dricka nu och kan lagras i upp till 5 år. Passar som apéretif och till en sallad med räkor och scampi.

Producenten

Nicolas Feuillatte var en av många som direkt efter andra världskriget sökte lyckan i USA. Med två tomma händer lyckades Nicolas bygga upp ett imperium baserat på kaffe och kakao. Tjugo år senare gick hans far hastigt bort och Nicolas blev plötsligt ägare till en vingård i Bouleuse i västra Champagne. Bubbel-van som han var från New Yorks jet-set började han producera champagne som verkligen gillades av hans vänner så som Jackie Onassis, Shirley McLaine och Lauren Bacall. Rätt gäng att visa sitt bubbel med och idag tillhör man de stora négocianterna.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

https://www.nicolas-feuillatte.com/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du