Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Brut

Vad tyckte du?

Nicolas Feuillatte Réserve Exclusive Brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

  Nicolas Feuilattes Réserve Exclusive Brut består av 80% blå druvor (40% pinot noir och 40% pinot meunier med resterande 20% bestående av gröna druvan chardonnay). Det innebär en relativt fyllig och bärig stil som är perfekt att matcha till mat. Cuvéen består av druvor från 150 olika cru-byar. Go ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Druvor

Pinot Noir, Chardonnay, Pinot Meunier

Smaknotering

Finstämd och fruktig doft med aromer av kaprifol, apelsinblom och gula äpplen med en lätt ton av citrus och mandel. Bra mousse, frisk och god med fina syror och lätt, elegant eftersmak. Producenten uppger att detta vin tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-8ºC
Sockerhalt
8 g/l

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

3/52051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

 

Nicolas Feuilattes Réserve Exclusive Brut består av 80% blå druvor (40% pinot noir och 40% pinot meunier med resterande 20% bestående av gröna druvan chardonnay). Det innebär en relativt fyllig och bärig stil som är perfekt att matcha till mat. Cuvéen består av druvor från 150 olika cru-byar. Gott att dricka nu och kan även lagras i 5 år. Passar som apéretif och till rätter av fisk och skaldjur.

Producenten

Nicolas Feuillatte var en av många som direkt efter andra världskriget sökte lyckan i USA. Med två tomma händer lyckades Nicolas bygga upp ett imperium baserat på kaffe och kakao. Tjugo år senare gick hans far hastigt bort och Nicolas blev plötsligt ägare till en vingård i Bouleuse i västra Champagne. Bubbel-van som han var från New Yorks jet-set började han producera champagne som verkligen gillades av hans vänner så som Jackie Onassis, Shirley McLaine och Lauren Bacall. Rätt gäng att visa sitt bubbel med och idag tillhör man de stora négocianterna.

Producenten uppger att deras viner tillverkas utan animaliska produkter och därmed är passande för dig som är vegan.

https://www.nicolas-feuillatte.com/en
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du