Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
J.M. Goulard L´Eclatante Rosé de Saignée Brut, La Charme Pinot Meunier Brut & La Sereine + Stopper + Trälåda

J.M. GoulardL´Eclatante Rosé de Saignée Brut, La Charme Pinot Meunier Brut & La Sereine + Stopper + Trälåda

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Tillsammans med Champagne J.M. Goulard har vi satt ihop en unik trälåda med tre champagner med tre helt skilda karaktärer. Det är precis norr om Montaigne de Reims i den lilla pittoreska byn Prouilly som vi hittar denna rising star. JM Goulard drivs idag av den unge och dynamiske Damien Goulard som ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

La Sereine, 12,0%

Frisk fräsch doft av citrus, hallon, vita blommor och kanderade apelsinskal. Smaken är frisk och krämig med lite exotiska inslag som toner av vit persika och mango tillsammans med en välbalanserad syra med ett sammetslent och friskt avslut. En väldigt snygg non vintage från Damien Goulard. 

Le Sereine här hans non-vintage och har har lagrats i minst 40 månader innan den släpps på marknaden och är en blend av de tre stora champagnedruvorna Pinot Noir (35%), Pinot Meunier (35% varav 10% är fatlagrad) och 30% Chardonnay.

 

 

La Charme Pinot Meunier Brut, 12%

Fyllig och vinös smak av mogen citrus, mogna äpplen kryddat med lite ekfatstoner. Här finns både koncentration och elegans. Lång smakrik eftersmak.

Detta är något så ovanligt som en 100 % pinot meunier - alltså ett riktigt måste för champagnenörden. Denna cuvée ”föddes” första gången under skörden 2008 då bröderna i familjen började experimentera med olika cuvéer. Deras favorit var Les Charmes - ett vin där 60 % av vinet vinifierats i ekfat och lagrats i fem år på sin jästfällning. En komplett champagne - perfekt som såväl aperitif som till fylligare maträtter, gärna med svamp som tillbehör.

 

 

L´Eclatante Rosé de Saignée Brut 2016

Detta är familjeägda J.M. Goulards rosé som görs enligt metoden Saignée. Löst översatt betyder begreppet ”blödning” och betyder helt enkelt att musten får macerera tillsammans med skalet från de blå druvorna vars röda skalpigment ”blöder” ut och färgar musten intensivt röd. Vinet jäses på ekfat och genomgår malolatisk jäsning med en efterföljande lagring på sin jästfällning i minst 36 månader. En riktigt härlig roséchampagne - perfekt både som aperitif men även till mat med sin fylliga textur.

Doften visar upp tydliga toner av hallon, smultron och röda äpplen. Smaken kommer packad med hallon, försommarjordgubbar som bärs upp av en pigg syrlighet och mycket fina mineraltoner.

 

 

Champagne Stopper

En stopper är perfekt för dig som vill avnjuta ett glas champagne utan att hela flaskan behövs konsumeras. Stoppern skapar en helt lufttät förslutning och skyddar vinet från att tappa sin mousse. Stoppa ned korken i flaskan och vik ned låsmekanismen för att försluta flaskan. För att återöppna den - håll stadigt i korken, vik försiktigt upp låsmekanismen och häll sedan upp ett härligt pärlande glas med champagne!

Drickes
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Den lilla familjeägda odlaregendomen J.M. Goulard drivs av Jean-Marie Goulard, hans fru Martine och deras tre sönder Sébastien, Damien och Sylvain som alla är delaktiga i vinmakningen. Men sedan något år tillbaka är det Damien Goulard som är den som allt mer tagit över ledningen av egendomen. Man jobbar med såkallad ”hållbar vinmakning” där man i minsta möjliga mån använder sig av kemisk bekämpning i vingårdarna - och Damein funderar allt mer på att gå över till helt ekologisk odling.

Vingården ligger vid berget Saint-Thierry i den lilla byn Prouilly strax norr om Montaigne de Remis där jordmånen består av sandiga lerjordar och kalkrik lera. Denna kombination och väldränerade jordar säger de själva är hemligheten bakom vinernas distinkta syra och fruktkoncentration. Det här är pinot-marker - dvs de två blå druvsorterna pinot noir och pinot meunier dominerar och Goulard är specialister på just meunier.

Druvorna handskördas tidigt på säsongen och får därefter jäsa på ekfat där de genomgår malolaktisk jäsning. Hela familjen samlas när det är dags att göra den årliga blenden - tillsammans smakar de på alla komponenter, de olika vingårdslägena, de olika faten, de olika druvorna och de olika reservvinerna. När de är nöjda buteljeras vinerna och får därefter vila på sin jästfällning i minst 24 månader - vilket är dubbelt så länge som champagnelagen stipulerar. Goulard gör ganska kraftiga och vinösa champagner som förenar kraft och elegans. 

J.M Goulard är medlem av prestigefyllda Club Trésors de Champagne som består av 29 små kvalitetsodlare som släpper sina bästa viner under en special club-etikett och i en speciell flaska. Alla vinerna är alltid en vintage champagnes som måste komma från egna odlingar, vara utmärkta exempel på sin terroir, godkännas av en jury bestående av önologer och branschfolk under en blindprovning samt bara göras under bra skördeår. 

http://champagne-goulard.com/index-en.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du