Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
J.M. Goulard L´Eclatante Rosé de Saignée Brut 2014

J.M. GoulardL´Eclatante Rosé de Saignée Brut 2014

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

Detta är familjeägda J.M. Goulards rosé som görs enligt metoden Saignée. Löst översatt betyder begreppet ”blödning” och betyder helt enkelt att musten får macerera tillsammans med skalet från de blå druvorna vars röda skalpigment ”blöder” ut och färgar musten intensivt röd. Vinet jäses på ekfat och ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Årgång

2014

Smaknotering

Doften är stor av röda bär, mogna äpplen, mineraltoner och hallon. Smaken kommer packad med röda bär utan att det är tungt och fläskigt. Här finns en fin skarp syrlighet och fina mineraltoner som bär upp den täta röda frukten. Lång läcker avslutning.

Drickes
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Dina Viner
90p

En ung, fräsch champagne med fräsch frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, äpple, körsbär, blommor, våt sten och mineraler. Drick 19-24.

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Aperitif, skaldjur, fågel och så gott som alla sorters fisk.

Vinet

Detta är familjeägda J.M. Goulards rosé som görs enligt metoden Saignée. Löst översatt betyder begreppet ”blödning” och betyder helt enkelt att musten får macerera tillsammans med skalet från de blå druvorna vars röda skalpigment ”blöder” ut och färgar musten intensivt röd. Vinet jäses på ekfat och genomgår malolatisk jäsning med en efterföljande lagring på sin jästfällning i minst 36 månader. En riktigt härlig roséchampagne - perfekt både som aperitif men även till mat med sin fylliga textur!

Producenten

Den lilla familjeägda odlaregendomen J.M. Goulard drivs av Jean-Marie Goulard, hans fru Martine och deras tre sönder Sébastien, Damien och Sylvain som alla är delaktiga i vinmakningen. Men sedan något år tillbaka är det Damien Goulard som är den som allt mer tagit över ledningen av egendomen. Man jobbar med såkallad ”hållbar vinmakning” där man i minsta möjliga mån använder sig av kemisk bekämpning i vingårdarna - och Damein funderar allt mer på att gå över till helt ekologisk odling.

Vingården ligger vid berget Saint-Thierry i den lilla byn Prouilly strax norr om Montaigne de Remis där jordmånen består av sandiga lerjordar och kalkrik lera. Denna kombination och väldränerade jordar säger de själva är hemligheten bakom vinernas distinkta syra och fruktkoncentration. Det här är pinot-marker - dvs de två blå druvsorterna pinot noir och pinot meunier dominerar och Goulard är specialister på just meunier.

Druvorna handskördas tidigt på säsongen och får därefter jäsa på ekfat där de genomgår malolaktisk jäsning. Hela familjen samlas när det är dags att göra den årliga blenden - tillsammans smakar de på alla komponenter, de olika vingårdslägena, de olika faten, de olika druvorna och de olika reservvinerna. När de är nöjda buteljeras vinerna och får därefter vila på sin jästfällning i minst 24 månader - vilket är dubbelt så länge som champagnelagen stipulerar. Goulard gör ganska kraftiga och vinösa champagner som förenar kraft och elegans. 

J.M Goulard är medlem av prestigefyllda Club Trésors de Champagne som består av 29 små kvalitetsodlare som släpper sina bästa viner under en special club-etikett och i en speciell flaska. Alla vinerna är alltid en vintage champagnes som måste komma från egna odlingar, vara utmärkta exempel på sin terroir, godkännas av en jury bestående av önologer och branschfolk under en blindprovning samt bara göras under bra skördeår. 

http://champagne-goulard.com/index-en.html
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du