Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Bonnaire Blanc de Blancs Grand Cru Brut

BonnaireBlanc de Blancs Grand Cru Brut

Frankrike, Champagne, 750 ml, 12%

I fyra decennier har Bonnaire försett oss med några av de krämigaste chardonnayviner världen skådat. Sedan några år tillbaka har Jean-Louis Bonnaire flyttat ner sitt kontor och mottagningsrum till den hypermoderna anläggningen mitt bland byns vinrankor. Han äger några av Cramants bästa lägen. Egend ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
Smaknotering

En klassisk Blanc de Blancs från Grand Cru-byn Cramant - ett av de bästa lägena i Côte des Blancs. Doften är stor och ren med inslag av äpple och mineral. Smaken är torr och fruktig med krämig mousse och toner av krita, vitt bröd och kallt smör. Lång härlig eftersmak. Vinet är moget redan i dag men kan lagras i ytterligare något eller några år för att få mer utvecklade fruktsmaker.  

Drickes
2019-2021
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
8-10ºC

Så tycker experterna

Dina Viner
91p

En ung, fräsch champagne med ren, elegant frukt, bra balans, bra syra och inslag av vita päron, äpple, pomelo, grapefrukt, grädde, citrus och mineraler.

WineSpectator
90p

A mineral, earthy character gives an extra dimension of richness thats backed up by pear and fruit flavors. Harmonious, firmly-structured and mature with a long finish that echoes honey and toast.

WineEnthusiast
90p

The style at Bonnaire aims for honeyed fruit flavors, with complete malolactic fermentation to soften the acidity. This is in that style, with soft, ripe, creamy, buttery fruit, but balanced by lightness and crispness.

Detta är en mycket bra elegant Champagne till ett fantastiskt pris! Bonnaire gör skolboks-Cramant för sensualisten. Polerad frukt med antydan till bröd, citron och färsk ananas. Än så länge äpplig och fylld av mineral. En antydan till vad som komma skall: begynnande krämighet visar sig. Snart kommer den urtypiska rostade stilen. Vinet har en otrolig fräschör med de för Bonnaire typiska karaktärerna med pigg syra i en lite krämig och långlivad stil. Lättare och mindre koncentrerad än årgångsvinet, men oerhört njutbar och ren med en nervig citrussmak som utvecklas väl med lagring.

BjörnstierneAntonson
The Richard Juhlin Champagne Club, Stockholm

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

En "perfect match" – Torskrygg provençal med chorizo och boutargue

Ingredienser

Antal portioner: 4

800 g torskrygg

200 g paprika

40 g chorizo

40 g svarta oliver

40 g tomater

2 st salladslökar

2 msk balsamvinäger

4 msk olivolja salt och peppar

boutargue - torkad romsäck från multe

Tillagning

Grilla paprikan. Skala den och skär den tvärs över i grova strimlor; lägg i lite olivolja. Skär salladslökar, tomater och svarta oliver fint; blanda med olivolja och balsamvinäger.

Skär torskryggen i 4 portionsbitar. Stek (eller grilla fisken) i olivolja tillsammans med salt, peppar och chorizon; låt det steka cirka 6 minuter. 

Servering: Lägg den grillade paprikan på tallrik. Lägg på torsken och chorizon. Fördela lök-, tomat- och olivblandningen över. Avsluta med att riva över boutargue.

Vinet

I fyra decennier har Bonnaire försett oss med några av de krämigaste chardonnayviner världen skådat. Sedan några år tillbaka har Jean-Louis Bonnaire flyttat ner sitt kontor och mottagningsrum till den hypermoderna anläggningen mitt bland byns vinrankor. Han äger några av Cramants bästa lägen.

Egendomens Blanc des Blancs är gjord på 100 procent chardonnay från Grand Cru-vingårdarna i Cramant. Jäsningen sker på temperaturreglerade tankar och den malolaktiska jäsningen (där den hårda äppelsyran omvandlas till mjukare mjölksyra) genomförs till 100%.

Vinerna får därigenom en smörig mogen karaktär redan i ungdomen men syran är trots detta alltid mycket hög. Dosagen - det vill säga restsötman efter att man tagit bort jästfällningen och toppat upp med liqueur dexpédition – är på 8 g/l. 

Vinet är redo att drickas men tål att lagras ytterligare en tid.

Producenten

Bonnaire är den största enskilde ägaren i byn Cramant med 13 ha topplägen. Egendomen hette ursprungligen Bonnaire-Bouquement och firman grundades 1932 av Fernand Bouquement. Man förfogar över egna odlingar på 22 hektar, 13, 5 i Cramant och resterande i Marne-dalen. Vinmakare är Jean-Louis Bonnaire. Den årliga produktionen är ca 200 000 buteljer. Bonnaires viner behöver ofta rejält med tid och kan vara slutna som unga för att sedan öppna upp och visa på den för byn så typiska toffée-tonen.

http://www.champagne-bonnaire.com/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du