Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Albert Sounit Crémant de Bourgogne Rosé - Chataignier
Våra kunder tycker

Albert SounitCrémant de Bourgogne Rosé - Chataignier

Frankrike, Bourgogne, 750 ml, 12%

Druvorna för denna cremant hämtas enbart från Albert Sounits egna vingårdar belägna deras vineri i Jully-Lés-Buxy. Namnet har det fått från vingården där majotiteten av druvorna hämtas från - "Les Châtaignier", vilket betyder kastanj som den har fått då vingården omgärdas av majestätiska kastanjeträ ···

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Generöst fruktig och lätt parfymerad doft med toner av jordgubbar, körsbär och färgglada blommor. Detta återspeglas i smaken som bjuder på en bra och mjuk mouss med ett krämigt avslut.

Drickes
2021-2024
Alkoholhalt
12%
Flaskstorlek
750 ml
Serveringstemperatur
6-7ºC
Sockerhalt
7 g/l

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Druvorna för denna cremant hämtas enbart från Albert Sounits egna vingårdar belägna deras vineri i Jully-Lés-Buxy. Namnet har det fått från vingården där majotiteten av druvorna hämtas från - "Les Châtaignier", vilket betyder kastanj som den har fått då vingården omgärdas av majestätiska kastanjeträd.

Druvsammansättningen är en blandning av Pinot Noir, Gamay och Pinot Bearot (det lokala namnet för Pinot Gris).

 

Cremant de Bourgogne måste göras enligt méthode för tradition.

För att få sin rosa färg pressas druvorna mycket långsamt under ca 10 timmar, för att på så vis få rätt nivå av färgpigment från druvskalen.

Basvinerna fick jäsa i rostfria tankar vid en temperatur på ca 14 grader. Blandningen av de olika basvinerna för att skapa det bästa basvinen sker i januari efter skörden.

Det blandade basvinet buteljeras under nästföljande månaderna där en en andra jäsning sker i flaskan. Efter 14-24 månader på sina jästfällning sker degorgering.

Producenten

Albert Sounit är en egendom som ligger i Rully och Buxy i Côte Chalonnaise och som producerar Crémant de Bourgogne och vita och röda viner på Aligoté, Chardonnay och Pinot Noir.

Fastigheten har en lång historia som går tillbaka till 1781, då familjen Jeunet etablerade företaget. Den nuvarande Domainens hemvist byggdes 1851 av familjen Jeunet i ett stenbrott och består av stora, välvda källare – perfekt för att lagra vinerna.

Familjen Sounit tog över 1945 och företaget var de följande decennierna en viktig négociant i området som inte ägde så mycket mark.

1988 började Knud Kjellerup, en dansk vinimportör, importera vinerna från Albert Sounit – och 1993 köpte han företaget tillsammans med två goda vänner för att förverkliga passionen att producera högkvalitativa viner från Chalonnaise. 

De nya ägarna trodde stenhårt på potentialen hos vingårdarna i Côte Chalonnaise – och att det inte finns någon anledning till varför vinbönderna och egendomarna i Côte Chalonnaise skulle kunna producera viner av samma kvalitetsnivå som Côte de Beaune. Terroiren finns där, – ”det är bara att ta hand om vinstockarna – och att använda bästa möjliga metoder – både i vingården och i vinkällaren”, som Knud uttrycker det.

Albert Sounit har sedan dess genomgått en enorm utveckling med stora investeringar i vingårdar, vinkällare och människor, inklusive förvärvet av Domaine Bernollin 2005. Idag är Albert Sounit en egendome med 16,5 ha vinmark och med vingårdar i Rully, Mercurey och Montagny. Dessutom har man långtidskontrakt med en mängd odlare på upp till 10 hektar i området. 

Idag buteljeras alla viner under Albert Sounit (Bernollin kommer inte att finnas kvar som egen etikett). 

https://albert-sounit.fr
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du