Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Pierre Morey Aligoté 2018

Vad tyckte du?

Pierre Morey Aligoté 2018

Frankrike, Bourgogne Aligoté, 750 ml, 13%

Alla vingårdar där Domaine Pierre Morey odlar Aligoté från är belägna i Meursault-området i relativt djupa jordar i lera och krita. Moreys Bourgogne Aligoté är ett torrt vin, med en god surhet och en medelstyrka. Lagringen sker på ståltankar under 12 månader för att behålla friskhet och fruktighet. ···

Styckvis

240:-

/flaska
Låda (12 st)

240:-

/flaska, totalt 2 880:-
Fyllighet
Sötma
Fruktsyra
  • Kyckling och kalkon
  • Anka
  • Fisk
  • Fet fisk
  • Vegetariskt och sallader
  • Milda ostar
Årgång

2018

Druvor

Aligoté

Smaknotering

Inbjunden toner av citrus frukter, lätt zestig med en fin ton av grönt äpple, smaken följer doften med en medium till fyllig fruktighet, fin livlig syra och kritig avslutning.

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Detta vin är ännu inte betygsatt av våra kunder.
Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

0/5051

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Alla vingårdar där Domaine Pierre Morey odlar Aligoté från är belägna i Meursault-området i relativt djupa jordar i lera och krita. Moreys Bourgogne Aligoté är ett torrt vin, med en god surhet och en medelstyrka. Lagringen sker på ståltankar under 12 månader för att behålla friskhet och fruktighet. Vanligtvis är Bourgogne Aligoté ett vin man konsumerar ungt men de från Domaine Pierre Morey kan lagras i många år!

Producenten

Pierre Morey är en levande legend i Bourgogne. Han var tidigare vinmakare och vingårdsansvarig för berömda Domaine Leflaive från 1988 fram till han slutade i juli 2008. Under sin tid på denna beryktade gård konverterade han både Domaine Leflaive och sina egna vingårdar till biodynamisk vinproduktion med start från och med 1991 och officiellt erkänd 1997. Han ligger således bakom några av de största vita vinerna i Bourgognes historia.

http://www.morey-meursault.fr/en/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du