Filtrera & anpassa

Viner från Bourgogne Aligoté, Frankrike

Bourgogne Aligoté är ett vindistrikt i Bordeaux, Frankrike, som är känt för att producera viner från druvsorten Aligoté. Denna druva har en syrlig och frisk smakprofil som ger en spännande kontrast till de mer robusta vinerna som produceras i ...

Läs mer om Bourgogne Aligoté i Frankrike

Vi har tyvärr inga viner från den angivna regionen/distriktet, men du kan hitta andra populära viner här nedanför.

Populära viner hos Winefinder

Tyvärr har vi just nu inga viner i butiken som matchade din sökning. Kanske något av våra mest populära viner kan vara av intresse?

Dölj atlas

Mer om viner från Bourgogne Aligoté


Bourgogne Aligoté är ett vindistrikt i Bordeaux, Frankrike, som är känt för att producera viner från druvsorten Aligoté. Denna druva har en syrlig och frisk smakprofil som ger en spännande kontrast till de mer robusta vinerna som produceras i Bourgogne.

Bourgogne Aligoté-vinerna är vanligtvis ljusa i färgen och har en syrlig smakprofil med toner av gröna äpplen, citroner och mineraler. Vinerna produceras huvudsakligen på kalkrika jordar och odlas på sluttningar som är väl lämpade för att skapa en balanserad och krispig smak.

En av de mest kända appellationerna inom Bourgogne Aligoté är Bouzeron, som ligger på en hög höjd och är en av de minsta appellationerna i regionen. Bouzeron-vinerna har en tydlig mineralisk karaktär och har ofta en mer komplex smakprofil än andra Aligoté-viner.

Bourgogne Aligoté har också en rik historia som går tillbaka till 1600-talet, då druvan först odlades i regionen. Vinet blev mycket populärt under 1800-talet, då det användes som en ingrediens i många cocktails och drinkar. Under senare år har Bourgogne Aligoté åter fått uppmärksamhet som en egenständig druva och vin, och det har gjorts ansträngningar för att höja kvaliteten på vinerna som produceras.

?'ven om Bourgogne Aligoté-viner inte är lika kända som de mer berömda vinerna från Bourgogne, har de en lojal följarskara runt om i världen. Deras höga syra och friska smakprofil gör dem till ett utmärkt val för att para ihop med mat, särskilt med skaldjur och fisk.

Sammanfattningsvis är Bourgogne Aligoté ett vindistrikt i Bordeaux som är känt för att producera viner från druvsorten Aligoté. Dessa viner har en syrlig och frisk smakprofil och produceras huvudsakligen på kalkrika jordar på sluttningar. Bourgogne Aligoté-viner har en rik historia och har fått ny uppmärksamhet som en egenständig druva och vin. Dessa viner passar utmärkt till mat, särskilt till skaldjur och fisk.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du