Filtrera & anpassa

Viner med Muscadelle

Muscadelle är en druva som är vanligt förekommande i många viner runtom i världen, men som ofta hamnar i skuggan av mer kända druvsorter. Denna druva är dock en viktig ingrediens i många söta viner, särskilt i Frankrike och Australien.Muscadelle- ...

Läs mer om Muscadelle
Dölj atlas

Mer om vin med Muscadelle

Muscadelle är en druva som är vanligt förekommande i många viner runtom i världen, men som ofta hamnar i skuggan av mer kända druvsorter. Denna druva är dock en viktig ingrediens i många söta viner, särskilt i Frankrike och Australien.

Muscadelle-vinerna produceras ofta i områden som Bordeaux i Frankrike och Riverina i Australien. Muscadelle är en druva som trivs i varma och torra klimat, och kräver mycket solsken och skydd från starka vindar. Denna druva är en av de tidigaste som mognar, och används ofta tillsammans med andra druvsorter för att ge viner en söt och blommig smak.

Muscadelle är särskilt lämplig för att producera söta och halvtorra viner, och används ofta som en komponent i blandningar med druvor som Sémillon och Sauvignon Blanc. Dessa viner har ofta en djup och rik smak, med inslag av honung, torkad frukt och blommor.

Muscadelle-viner passar bra till en rad olika maträtter, inklusive dessert, starka ostar och pate. Det är också en utmärkt aperitif som kan serveras kallt före en måltid. Dessutom kan Muscadelle även användas i matlagning, särskilt i såser och marinader.

Sammanfattningsvis är Muscadelle en druva som förtjänar mer uppmärksamhet för sin användning i söta viner och dess breda matparningsegenskaper. Oavsett om du söker efter en elegant aperitif eller ett sött vin att njuta av efter en måltid, så är Muscadelle ett utmärkt val.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du