Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Wine Mechanics GBG - Goa Buteljer från Göteborg! #3

Vad tyckte du?

Wine Mechanics GBG - Goa Buteljer från Göteborg! #3

Ekologisk

EU, EU, 750 ml, 13%

Nu är den här - den tredje blandlådan från Wine Mechanics i Göteborg! Denna gång består den av tre röda, två vita och en pet-nat rosé där den sistnämnda endast säljs exklusivt av Winefinder och utvalda restauranger. Den ulitimata lådan för sommarens tillställningar!

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

Wine Mechanics Syrah 2018, 13%

Kanske den bästa årgången de har gjort enligt Wine Mechanics själva. 100 procent Syrah från Saint-Joseph i norra Rhône. 75 procent hela klasar och 10 dagars jäsning på skalen. 10 procent ny ek, 80 procent använd och resten är lagrat på ståltank. Ett vin som är större än 2017 på alla vis. ”Kraft och krydda. Som en örfil med silkesvantar”, enligt Wine Mechanics själva. Total produktion: 7 400 flaskor. 

 

Common People Barbera 2019, 14,5%

Visionen för vinmakaren Erik Jonssson var att göra ett riktigt smaskigt onsdagsvin på schyssta, hållbart odlade druvor från Alba. Ett sånt vin som italienarna dricker till nonnas linguine, romersk pizza eller kvarterstrattorians puttanesca.

Druvorna odlas av bröderna Giachino i Monvigliero i anslutning till byn Verduno, en av Barolos bästa vingårdar. Resultatet av detta är ett livligt, bärigt och alldeles lagom opretentiöst vin.

Vinifiering: Tillsatt jäst. Jäst och lagrat på ståltank i 6 månader.Produktion: 5 000 liter

 

Bit i Kudden Skattebetalare 2019, 11,5%

Spätburgunderdruvorna, som i stora delar av den övriga vinvärlden är mer känd som pinot noir hämtas i Pfalz i sydvästra Tyskland. Resultatet är mycket fruktigt vin med toner av blåbär, svarthallon och åkerbär som kompletteras med nyanser av fat och örtkryddor. Passar utmärkt till fågel, grillad fisk, lätt rostade grönsaker eller till charkbrickan. Produktion uppgår till endast 1 850 flaskor.

 

Skinny Love Riesling 2018, 11.5%

Orange-vin gjort på riesling med druvor från Klostergarten i Pfalz som fått 9 dagars skalkontakt med och som sedan lagrades på ståltank tillsammans med jästfällningen. Äpple, citrus och aprikos i en skön förening. Själva beskriver de det som ”hipster men smaskigt gott” och helt klart en lite annorlunda rieslingupplevelse. 2600 flaskor.

 

Gimme, Gimme Gimme Riesling 2018, 12,5%

Druvornna kommer från Niederkirchen Klostergarten, Pfalz, Tyskland och egentligen inga konstigheter. Bröderna Fusser i Niederkirchen levererar snygg biodynamisk frukt. 25 procent spontanjäst och vinet är lagrat på ståltank. Ingen malolaktisk jäsning den här gången och knastertorrt. Ett vin med precision och skärpa fortfarande är lite ungt. Total produktion: 13 200 flaskor.

 

Single Moms Pét-Nat 2019, 12,0%

Vinet är gjort på 90 procent spätburgunder och 10 procent riesling som fått jäsa klart på flaska (det som brukar kallas för pétillant naturel eller kort och gott pet nat). "Det här flyktsoda när den är som vackrast, dimmigt rosa i kulören och sprudlande som fontänerna på nedre Götaplatsen.", skriver göteborgarna om vinet. Smaken är fräsch och "naturlig" med röda bär, strama bubblor och frisk syra som ligger kvar i en lång härlig eftersmak. Endast 1 900 flaskor har producerats och de finns bara hos Winefinder och på restaurang. 

Alkoholhalt
13%
Flaskstorlek
750 ml

Kundbetyg


Vad tyckte du?

Betygsätt detta vin från 1 till 5.
Klicka på en stjärna för att betygsätta.

4/59651

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Vinet

Nu är den här - den tredje blandlådan från Wine Mechanics i Göteborg!

Denna gång består den av tre röda, två vita och en pet-nat rosé där den sistnämnda endast säljs exklusivt av Winefinder och utvalda restauranger.

Den ulitimata lådan för sommarens tillställningar!

Producenten

Sveriges senaste och största Urban Winery återfinns i Slakthuset i Gamlestaden i Göteborg. Bakom projektet, som slog upp dörrarna 2018 för allmänheten, återfinns Kenneth Gustafsson (Oregon-Kenneth) och Magnus Holmgren. 

De två kompanjonerna, med en bakgrund som vinhandlare med egna importfirmor, hade länge snackat om att tillsammans öppna ett ställe för vinmänniskor. Under de samtalen växte idén om Wine Mechanics sakta fram. Kenneth hade besökt urbana vinerier och inspirerats under resor till Portland i Oregon. Resultatet blev ett helt vineri med jästankar, ekfat, press och allt som hör till. Plus tillhörande vinbar, krog och provningsrum. En mötesplats för vinälskare.


Efter åtskilliga resor till bland annat Pfalz och Saint-Joseph i Rhône för att hitta bra och själsbefryndade odlare att jobba med så blev 2017 första årgången för vineriet. Idag gör man unika världsklassviner från druvor odlade i högklassiga europeiska vingårdar - som bland annat riesling och spätburgunder från Pfalz, furmint från Tokaj och syrah från Saint-Joseph.


http://winemechanics.se/se_sv/
Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du