Bodegas Sojosa Nitus Cava Brut Reserve
Winefinders Utvalda prova-på-låda med kritikerhyllade viner

WinefindersUtvalda prova-på-låda med kritikerhyllade viner

Vill du köpa denna produkt?

Anmäl intresse här om du vill att vi meddelar dig om vi får in vinet igen.

Smaknotering

 

Prova-på-låda med sex olika kritikerhyllade viner, två flaskor av vardera. 

 

Domaine de la Garenne, Sancerre les Bouffants 2012: Druvorna kommer från utvalda vingårdar i byarna Sancerre och Verdigny, där vinstockarna har en medelålder på 35 år. Efter avslutad jäsning på ståltank har vinet tillbringat 8 månader på jästfällningen, s k "sur lie", för att vinet skall få ytterligare friskhet och mineralton.

 

Chateau Pesquié, Les Terrasses 2012: Greatest Value Wine of the Year! enligt The Wine Advocate. Robert Parker skriver bl a så här om Chateau Pesquie: "One of my all-time favorite producers in France" och  "Château Pesquie is the finest estate in the Côtes du Ventoux, a gorgeous area east of Avignon". Vinet görs på 70 % grenachedruvor från 60 år gamla vinstockar och 30 % syrah från stockar med en medelålder på över 30 år.

 

Allegrini + Renacer, Enamore 2011: Enamore kallas The Argentine Amarone, vinet skapades när Marilisa Allegrini från det berömda Amarone-huset besökte Renacer. Sedan dess har Allegrinis vinmakare Paolo Mascan-Zoni besökt Renacer årligen för att bistå vinmakningsprocessen. Druvorna torkas i öppna tankar som exponeras för stark vind som susar ner från Ansesbergen. Vinet genomgår full malolaktisk jäsningen i små, nya franska ekfat. Extremt låg avkastning (20-25 hektoliter per hektar) + torkning, tills druvorna har förlorat 1/3 av vikten. Lagrat ett år i nya franska ekfat. 45% malbec, 40% cabernet sauvignon, 10% bonarda och 5% cabernet franc. Endast 640 lådor producerat.

 

Bodegas Luis Canas, Reserva Selección de la Familia 2006:  En kombination av traditionella och moderna vinmakarmetoder har gjort att Luis Cañas kommit att uppmärksammas världen över för sina viner. De får ständigt fina omdömen i internationell vinpress, inte minst i Robert Parkers The Wine Advocate. Druvorna till vinet tas från stockar som är minst 45 år gamla och vinet lagras i 20 månader på hälften franska och hälften amerikanska ekfat. Enbart ny ek har använts. 85% tempranillo och 15% garnacha, mazuelo och graciano. 

 

Bodegas Eguia, Crianza 2008:  Tempranillodruvorna kommer från stockar som är över 30 år gamla, odlade i Rioja Alavesa. Vinet har lagrats i 12 månader på amerikanska ekfat och sedan i ytterligare 24 månader på flaska. Vinet passar bra till smakrika rätter av fläsk eller fågel samt till lamm, nötkött och lättare vilträtter.

 

Marchesi di Barolo, Barbera dAlba Paiagal 2011:  100 % barbera. Supervin! enligt Finans Bureauet. Marchesi di Barolo är en mycket respekterad vinproducent med en mer än 200 år lång historia och de producerar viner från alla kända vinmarker i Piemonte. Det är en ganska stor vinfirma med piemontemått mätt. Man förfogar över cirka 110 hektar mark där man producerar cirka 1 500 000 flaskor vin. Vinet har lagrats en tid på, till största delen, slovensk ek. 

Drickes
Flaskstorlek
750 ml

Vinet & maten


Recept som passar detta vin

Producenten

Samlingsnamn för Winefinder temalådor och andra blandade artiklar.

Hitta dina favoriter

Välj ur ett av de bredaste sortimenten på marknaden och mixa din egen vinlåda eller välj en av våra färdigkomponerade temalådor.

Vin på väg

Trygg E-handel ska också vara bekväm och snabb. Våra mest populära viner levereras på bara 2-6 dagar! Det är snabba leveranser.

Levererat och klart

Vinerna kommer hem till din dörr, alternativt till närmaste Best Transport-depå eller City Gross-butik. Betala via Klarna när du fått ditt vin.

Så handlar du